Suferi de insomnie? Iată ce te poate ajuta!

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii sunt de părere că între 70 şi 80% din persoanele care au insomnii pot să scape de această problemă dacă merg la culcare la ore mai târzii, atunci când se simt mai extenuate.

Pentru a vedea cât de util este acest sfat, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Pennsylvania (SUA) au analizat obiceiurile ce ţin de programul de somn în cazul a trei grupe de participanţi: care nu aveau probleme cu somnul, care sufereau rareori de insomnie şi cei care aveau insomnie cronică.

Pe tot parcursul cercetării, o parte dintre voluntari au mers la culcare la ore mai târzii, în timp ce ceilalţi la ora obişnuită.

Astfel, specialiştii au observat că tulburările de somn s-au redus treptat la participanţii care au stat până la ore mai târzii, după care au mers la culcare.

„Nu este de ajutor dacă suferi de insomnie şi mergi la culcare mai devreme tocmai pentru a avea mai mult timp la dispoziţie pentru a adormi. Mai multe şanse de a avea parte de un somn bun au persoanele care stau treze până când nivelul de oboseală este mai mare“, a precizat Michael Perlis, directorul Programului de Somnologie din cadrul Universităţii Pennsylvania.