Sucul de grepfruit potenţează efectele tratamentelor anticancer

1 2 jpg jpeg

Concluziile ultimului studiu în domeniu arată că sucul de grepfruit poate atenua efectele adverse resimţite de pacienţii bolnavi de cancer în urma tratamentelor chimice.

Mai mult, sucul poate înlesni procesul de eliminare a toxinelor din corp. Cercetătorii de la Universitatea din Chicago, SUA, au studiat efectele pe care le au alimentele în reacţie cu tratamentele chimice.

Din experimente, cercetătorii americani au descoperit că este de ajuns consumul a aproximativ 220 de ml de suc pentru a se obţine rapid efecte benefice asupra sănătăţii.

Coordonatorul studiului, Ezra Cohen, care este specialist oncolog la Universitatea din Chicago, spune că efectele pozitive încep să aibă loc în corpul pacientului aproape imediat după administrarea sucului.

Mai mult, sucul concentrat în laboratoarele farmaceutice a dovedit proprietăţi de inhibare a enzimelor din intestine care afectau eficienţa tratamentelor medicamentoase.

Se fac în continuare cercetări în acest sens. Fructul grapefruit a dovedit în multe rânduri că deţine proprietăţi-minune pentru corp, prin urmare cercetătorii se aşteaptă să descopere şi alte reacţii spectaculoase.