Substanţe nutritive care cresc masa musculară

1 2 jpg jpeg

Calciu

Un mineral care menţine sănătatea oaselor, calciul păstrează puternică şi musculatura. De fapt, calciul este important pentru buna funcţionare a muşchilor. Calciul este implicat în procesul de realizarea a contracţiilor musculare. De aceea, ai nevoie de 1000-1300 mg de calciu pe zi.

O cană cu lapte acoperă o pătrime din necesarul zilnic de calciu. Restul îl poţi lua din peşte gras, verdeţuri, legume verzi. Vitamina D

Asemănătoare calciului, vitamina D este necesară pentru oase, dar şi pentru musculatură. Carenţa de vitamina D este corelată şi cu afecţiuni ale muşchilor sau cu o sănătate musculară precară.

Este un tip de carenţă vitaminică frecventă la copii. Cu toate acestea, se manifestă şi la adulţi. Indiferent de vârsta pe care o ai, în sezonul rece ai nevoie de mai multă vitamina D procurată din alimentaţie şi suplimente.

Cele mai bune surse de vitamina D sunt ciupercile, peştele gras, gălbenuşurile.

Ai nevoie de zinc pentru o imunitate bună, dar şi pentru a avea o musculatură puternică, pentru ca aceasta să se refacă mai repede după ce ai depus efort fizic. Corpul foloseşte zincul pentru a sintetiza proteinele la nivel muscular.

S-a descoperit recent că acest mineral este util şi în momentul în care corpul secretă un hormon implicat în creşterea masei musculare. Acest proces are loc după efectuarea unor întinderi sau a unor exerciţii fizice intense.

Carnea roşie şi de pasăre sunt principalele surse de zinc. Ale surse sunt fasolea, lactatele, mazărea.