Studiu: câţi români gătesc şi câţi preferă să comande mâncare cu livrare la domiciliu

1 gospodine jpg jpeg

Un studiu recent arată că 43% dintre români declară că gătesc zilnic sau aproape zilnic şi 14% susţin că îşi comandă mâncare cu livrare la domiciliu de 2-3 ori pe săptămână.

Aproape 55% vor ca mâncarea să ajungă caldă, peste 45% vor ca livrările să fie făcute în condiţii de igienă maximă iar aproape 37% îşi doresc un timp scurt de livrare, potrivit studiului realizat de Reveal Marketing Research. Totodată, peste 20% au menţionat că aşteaptă ca livrarea să fie gratuită şi fără o valoare minimă pentru comandă. Plata online şi livrarea fără contactul cu livratorul sunt aşteptări pe care sub 10% dintre cei intervievaţi le au atunci când comandă mâncare.

Majoritatea părinţilor gătesc în fiecare zi 

Pentru că mâncarea gătită în casă este importantă, atât pentru părinţi, cât şi pentru copii, studiul Reveal Marketing Research a inclus în studiu şi părinţi cu copii. Astfel, studiul arată că 46% dintre părinţi declară că gătesc în fiecare zi pentru copiii lor, iar 23% gătesc între 2 şi 3 ori pe săptămână. Semnificativ mai mulţi părinţi, cu venit scăzut pe gospodărie, gătesc pentru copii în fiecare zi (50%) versus parinţi cu venit ridicat pe gospodărie (34%).

 Totuşi, atunci când nu gătesc, părinţii comandă mâncare cu livrare la domiciliu prin aplicaţiile de tip food delivery. În ceea ce priveşte frecvenţa, 15% dintre părinţi susţin că obişnuiesc să comande mâncare de 2 -3 ori în cursul unei săptămâni. 

Ce alimente preferă copiii?

În ceea ce priveşte produsele pe care copiii îşi doresc să le comande, părinţii spun că pizza (54%), cartofii prăjiţi (27%) şi burgerii (23%) se află în topul preferinţelor. În timp ce mănâncă, 62% dintre copii stau la masă, fără alte preocupări, 29% se uită la televizor şi 22% se joacă pe telefon sau tabletă.