Studiu: bărbaţii mimează orgasmul la fel de des ca femeile

1 2 jpg jpeg

Mai mult, rezultatele celor mai recente studii în domeniu au arătat că şi reprezentanţii sexului masculin ajung să mimeze organismul din aceleaşi motive ca şi femeile.

La aceste concluzii au ajuns specialiştii canadieni după ce au chestionat un grup de 230 de bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 29 de ani, recrutaţi prin intermediul unei platforme online.

În urma analizării răspunsurilor, cercetătorii de la Universitatea din Quebec (Canada) au ajuns la concluzia că voluntarii mimau orgasmul la un sfert dintre actele sexuale pe care le aveau alături de partenera din momentul respectiv.

De asemenea, răspunsurile voluntarilor au mai evidenţiat că nivelul redus de satisfacţie şi alegerea nepotrivită a partenerei sunt principalele motive care îi fac să mimeze orgasmul.

„Lipsa de comunicare cu partenera, dar şi a experienţei acesteia îi fac pe bărbaţi să mimeze orgasmul. Cea mai bună soluţie în astfel de cazuri este ca el să discute mai mult cu partenera şi să găsească metode prin care amândoi pot să se simtă bine în timpul actului sexual“, a afirmat Lea Seguin, autorul studiului şi profesor în cadrul Universităţii din Quebec.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical „Sexual and Relationship Therapy“.