Strângi pumnul drept şi memorezi mai repede

1 2 jpg jpeg

Gestul de a strânge palma ca şi cum ai vrea să cuprinzi ceva poate fi benefic pentru sănătatea cerebrală. Studiile arată că ar putea ajuta la o mai bună memorare a lecţiilor ori a cursurilor, de exemplu.

Din experimente, oamenii de ştiinţă americani au ajuns la concluzia că această mişcare a mâinii poate stimula activitatea cerebrală şi creşte capacitatea de memorare.

Cercetătorii vin şi cu o sugestie pe care să o încercăm acasă. În timp ce notăm produsele pe care dorim să le achiziţionăm de la supermarket strângem pumnul drept. Vom vedea, spun cercetătorii, că vom reţine mare parte din lista pentru shopping.

Redarea informaţiilor memorate ar putea fi îmbunătăţită dacă strângem pumnul stâng şi apoi relaxăm palma.

Studiile sugerează că aceste gesturi, de a încleşta pumnii pot activa regiuni din creier responsabile cu amintirile şi cu depozitarea informaţiilor.

Coordonatorul studiului, doctorul Ruth Propper a declarat: „Această descoperire sugerează că mişcările simple ale corpului, care schimbă în mod temporar funcţiile creierului, pot îmbunătăţi memoria“.

Cu toate acestea este nevoie de alte studii în acest domeniu, pentru a se putea confirma că această mişcare creşte potenţialul de memorare.

Eventual, dacă persoanele stângace au acelaşi beneficiu asupra creierului dacă fac acest gest cu mâna stângă.