Str├óngi pumnul drept ┼či memorezi mai repede

1 2 jpg jpeg

Gestul de a str├ónge palma ca ┼či cum ai vrea s─â cuprinzi ceva poate fi benefic pentru s─ân─âtatea cerebral─â. Studiile arat─â c─â ar putea ajuta la o mai bun─â memorare a lec┼úiilor ori a cursurilor, de exemplu.

Din experimente, oamenii de ┼čtiin┼ú─â americani au ajuns la concluzia c─â aceast─â mi┼čcare a m├óinii poate stimula activitatea cerebral─â ┼či cre┼čte capacitatea de memorare.

Cercet─âtorii vin ┼či cu o sugestie pe care s─â o ├«ncerc─âm acas─â. ├Än timp ce not─âm produsele pe care dorim s─â le achizi┼úion─âm de la supermarket str├óngem pumnul drept. Vom vedea, spun cercet─âtorii, c─â vom re┼úine mare parte din lista pentru shopping.

Redarea informa┼úiilor memorate ar putea fi ├«mbun─ât─â┼úit─â dac─â str├óngem pumnul st├óng ┼či apoi relax─âm palma.

Studiile sugereaz─â c─â aceste gesturi, de a ├«ncle┼čta pumnii pot activa regiuni din creier responsabile cu amintirile ┼či cu depozitarea informa┼úiilor.

Coordonatorul studiului, doctorul Ruth Propper a declarat: ÔÇ×Aceast─â descoperire sugereaz─â c─â mi┼čc─ârile simple ale corpului, care schimb─â ├«n mod temporar func┼úiile creierului, pot ├«mbun─ât─â┼úi memoriaÔÇť.

Cu toate acestea este nevoie de alte studii ├«n acest domeniu, pentru a se putea confirma c─â aceast─â mi┼čcare cre┼čte poten┼úialul de memorare.

Eventual, dac─â persoanele st├óngace au acela┼či beneficiu asupra creierului dac─â fac acest gest cu m├óna st├óng─â.