Ştii câte ciuperci trăiesc pe picioarele tale?

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii americani au făcut un studiu legat de numeroasele specii de ciuperci care se regăsesc pe suprafaţa corpului uman şi au descoperit că nu mai puţin de 200 de tipuri diferite de fungi colonizează pe întreg corpul.

Zona călcâielor, zonele dintre degetele de la picioare şi cele de sub unghiile picioarelor se regăsesc peste 100 dintre ciupercile prezente pe toată suprafaţa pielii.

Oamenii de ştiinţă americani, de la „National Human Genome Research Institute in Bethesda“, Maryland, SUA, sugerează că noua hartă a coloniilor de fungi poate ajuta la crearea de tratamente pentru cele mai cunoscute şi mai întâlnite afecţiuni ale pielii.

În mod natural, fungii sunt prezenţi pe suprafaţa pielii, dar pot cauza infecţii grave dacă ei se înmulţesc îngrijorător de mult.

Doctorul Julia Segre, de la Institutul Naţional American de Sănătăte, a declarat că datele din acest studiu pot să ne atragă atenţia asupra obiceiurilor noastre, pe care le considerăm inofensive, spre exemplu purtatul aceleiaşi perechi de papuci de casă de către mai mulţi membri ai familiei.