Ştiai că afecţiunile dentare reflectă problemele personale?

1 2 jpg jpeg

„Starea de sănătate a dinţilor are impact asupra sănătăţii întregului corp uman, mai ales asupra sistemului digestiv. Cavitatea bucală înseamnă începutul digestiei şi este reprezentată de dinţii şi părţile moi. Dinţii simbolizează deciziile, poarta de intrare care ne ajută să „muşcăm” din plin din viaţă. Realitatea noastră interioară şi exterioară trece prin dinţi, care reprezintă unul dintre mijloacele de exprimare în viaţa noastră şi exprimarea cu integritate a fiinţei care suntem”, afirmă dr. Andra Custura, medic stomatolog la cabinetul Andra Smile.

Semnificaţia emoţională a dinţilor

„Capacitatea interioară de a primi ideile noi, iubirea, hrana, echilibrul şi stabilitatea se va manifesta prin dinţi puternici şi sănătoşi. Dinţii reprezintăşi voinţa de a merge înainte, de a reuşi, capacitatea de a da viaţa gândurilor şi emoţiilor. Un conflict interior puternic care nu este soluţionat şi rezolvat conştient se poate manifesta prin afecţiuni ale dinţilor şi a gingiilor. Astfel, la nivel inconştient închidem uşa pentru că nu suntem în stare să luăm o decizie şi rezistăm în fata lucrurilor care vor să intre sau să plece din viaţa noastră crezând că timpul le va rezolva, când, de fapt, se întâmplă contrariul, apare astfel afectectarea dinţilor şi gingiilor sau, mai mult de atât, apar şi alte afecţiuni ale tractului digestiv”, spune specialistul.

Abcesul

Reprezintă furia ce se strânge faţă de o decizie pe care ştim că o avem de luat. Infecţia este plasată în interiorul dintelui, acest lucru indicând o situaţie contradictorie pe care o trăim în legătură cu decizia care ne apasa pe interior.

Citeşte mai multe pe această temă AICI