Stângacii, predispuşi să sufere boli mintale

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă au descoperit că stângacii au predispoziţie să sufere de schizofrenie mai mult decât de alte afecţiuni psihice, cum este depresia, spre exemplu.

Un studiu recent în domeniu, condus de experţii de la Centrul Medical Universitar din Utrecht, a scos la iveală că 11% din persoanele stângace au diagnostic cu tulburări de dispoziţie, comparativ cu 40% din stângaci la care li s-a depistat schizofrenia.

Proporţia de 11% întâlnită la persoanele stângace care suferă de afecţiuni psihice este egală cu proporţia dreptacilor care intră în aceeaşi categorie. Deci nu se poate spune că stângacii sunt mai expuşi în faţa bolilor psihice.

Însă în ceea ce priveşte diagnosticul de schizofrenie, acesta a fost pus la 40% din persoanele stângace.

Autorii studiului, care au publicat rezultatele cercetării în jurnalul SAGE Ope, au declarat: „Rezultatele noastre arată o prevalenţă surprinzător de mare în ceea ce priveşte numărul persoanelor stângace care prezintă tulburări psihotice, cum ar fi schizofrenia şi tulburările schizo-afective, în comparaţie cu pacienţii care suferă de depresie sau de tulburare bipolară“.