Stai des peste program la serviciu? Iată ce rişti!

1 2 jpg jpeg

În urma cercetării, realizate de specialiştii de la „Diabetes UK“ şi de la „British Heart Foundation“, cercetătorii au ajuns la concluzia că mare parte dintre participanţi obişnuiau să lucreze şi în timpul pauzei de masă.

Ei recunoşteau că nu fac mişcare aproape deloc în timpul săptămânii şi nici nu ştiu care sunt indicaţiile medicilor în ceea ce priveşte activitatea fizică.

În cazul lor şi predispoziţia pentru afecţiunile cardiovasculare şi pentru diabetului zaharat era mult mai mare, spre deosebire de voluntarii care nu stăteau peste program la locul de muncă sau care obişnuiau să facă de două-trei ori pe săptămână mişcare, indiferent de forma acesteia.

„Persoanele care sunt supuse stresului la locul de muncă tind să consume alimente nesănătoase şi să facă şi mai puţină mişcare. Acest tip de comportament poate duce în timp la dezvoltarea diabetului de tipul 2, dar şi a mai multor afecţiuni cardiovasculare, probleme de sănătate depistate tot mai des în ultimul timp chiar şi la persoanele tinere“, a afirmat Babs Evans, unul dintre cercetătorii care au participat la studiu.

În acest sens, specialiştii recomandă pauzele de 10 minute, la 1-2 ore, timp în care angajaţii se pot ridica de la birou şi să facă puţină mişcare.