Spirulina poate reduce simptomele rinitei alergice

2 jpg jpeg

Recomandată ca fiind un aliment-minune, spirulina poate ridica la cote maxime capacitatea de funcţionare a sistemului imunitar.

Este o sursă naturală de minerale şi vitamine, printre care fier, calciu, vitamina A şi vitamina C, şi are un concentrat de proteină vegetală de până la 70%.

În plus, un studiu efectuat de cercetătorii americani a arătat că spirulina poate îmbunătăţi rezistenţa sistemului imunitar în faţa alergiilor nazale.

În cadrul experimentului, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Carolina de Sud (SUA) au măsurat cantitatea de citokine şi interferon, dar şi de alte substanţe din sânge care alarmează sistemul imunitar în privinţa detectării agenţilor patogeni.

Acestea pot fi proteine, glicoproteine sau peptide. Substanţele acţionează prin trimiterea de mesaje-alertă către celulele corpului, care creează automat un mediu antiviral.

Consumând 2.000 mg de spirulină în fiecare zi, timp de trei luni, persoanele care suferă de rinită alergică pot observa o scădere a simptomelor acestei afecţiuni.