Speranţa de viaţă la români, în scădere

1 2 jpg jpeg

Un studiu amplu în domeniu a scos la iveală că speranţa de viaţă la români este mai scăzută faţă de populaţia altor ţări europene.

La bărbaţi, speranţa de viaţă se situează undeva în jurul vârstei 69.2 ani, iar la femei, la 77.5 ani. Din acest punct de vedere, situaţia în România este foarte asemănătoare cu cea a bărbaţilor şi femeilor din Ungaria şi Bulgaria.

Totuşi, în comparaţie cu cele 15 ţări membre ale UE (cele care erau membre ale UE înainte de mai 2004), bărbaţii şi femeile din România au o speranţă de viaţă considerabil mai mică (respectiv cu 8.1 ani şi 6 ani mai puţin). În ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de moarte la naştere, aceasta indică 21.1 cazuri pentru România, în comparaţie cu 5.6 cazuri în UE.

Mai poţi citi pe aceeaşi temă:

Obezitatea scade durata de viaţă cu 4 ani

Alergarea prelungeşte viaţa cu până la 6 ani

Care este speranţa de viaţă a românilor?

Un alt aspect îngrijorător este legat de mortalitatea în rândul Copiilor, respectiv a nou-născutilor. În România se arată o medie de 10.1, în comparaţie cu 3.7 în UE.

„Aceste statistici sunt alarmante şi sunt mulţi factori la baza acestui fenomen, cum ar fi stilul de viaţă, lipsa informaţiilor şi a atenţiei atribuite prevenţiei şi, nu în ultimul rând, sistemul de sănătate subfinanţat din România. O soluţie foarte bună pentru cetăţeni poate fi o asigurare privată de sănătate care îţi oferă dreptul la cele mai bune servicii disponibile în lume, inclusiv prevenţie şi consultaţii de specialitate, dar şi îngrijire pentru femeile însărcinate şi copiii nou-născuţi“, a declarat specialistul în domeniu Alida Coman.