Speciali┼čti din Norvegia la Conferin┼úa Interna┼úional─â de Autism

1 2 jpg jpeg

├Än aceste condi┼úii, Asocia┼úia pentru Interven┼úie Terapeutic─â ├«n Autism organizeaz─â, ├«n perioada 27 ÔÇô 29 octombrie un eveniment dedicat autismului. Astfel, Conferin┼úa Interna┼úional─â Autism Bucure┼čti (IACB 2017), care va avea loc la Rin Grand Hotel Bucure┼čti, va reuni o mul┼úime de speciali┼čti din ┼úar─â ┼či din str─âin─âtate, persoane cu o impresionant─â experien┼ú─â ├«n lupta cu autismul ┼či care vor discuta despre cele mai eficiente ┼či noi terapii, validate ┼čtiin┼úific ┼či care au ├«nregistrat rezultate bune atunci c├ónd vorbim de recuperare ├«n autism.

La eveniment va fi prezent Petter Myhrer-Naess, consultant ├«n interven┼úie comportamentala timpurie ┼či care activeaz─â ├«n Departamentul de Servicii psihologice si pedagogice din Bergen, Norvegia. Specialistul lucreaza de peste 22 de ani ├«n domeniul autismului, f─âc├ónd parte din membrii unui grup de lucru pentru consultan┼úa ┼či instruirea personalului activ din centre pentru persoane cu autism ┼či alte dizabilit─â┼úi de dezvoltare. De asemenea, Petter Myhrer-Naess acord─â ┼či consultan┼ú─â privat─â ├«n ┼čcolile publice ┼či ├«n gr─âdini┼úe care se confrunt─â cu situa┼úii legate de autism.

Tot din Norvegia, vine la IACB.ro s─â ne ├«mp─ârt─â┼čeasc─â din experien┼úa sa ┼či Gabriela Vilhelmsen, psihopedagog ┼či consilier la Centrul Pedagogic Arstad, sub egida serviciului Psihologic ┼či Pedagogic din Bergen, Norvegia.

Specialista lucreaz─â fie direct cu copilul cu nevoi speciale ├«n gr─âdini┼úe, fie consiliaz─â p─ârin┼úii ┼či personalul. Interesul s─âu central este comunicarea ┼či adaptarea copilului la via┼úa de zi cu zi, rela┼úiile cu cei din jurul s─âu ┼či nu ├«n ultimul r├ónd, jocul. Unul dintre principiile de la care nu se abate niciodat─â, Gabriela Vilhelmsen este acela c─â, indiferent de diagnostic, copilul este parte a grupului lui din gr─âdini┼ú─â sau din ┼čcoal─â ┼či trebuie s─â urmeze, pe c├ót posibil, activit─â┼úile ├«mpreun─â cu ceilal┼úi copii ├«n ┼čcoal─â sau gr─âdini┼ú─â.

Speciali┼čtii, psihologii, terapeu┼úii ┼či p─ârin┼úii prezen┼úi la conferin┼ú─â vor avea acces la informa┼úii actuale despre autism si terapiile de recuperare accesibile, dar si la numeroase strategii de ├«mbun─ât─â┼úire a vie┼úii de familie atunci c├ónd copilul are autism. Concret, IACB 2017 va aduce ├«n discu┼úie tot ceea ce este legat de autism ┼či terapiile care de-a lungul timpului ┼či-au dovedit eficien┼úa cum ar fi terapiile comportamentale, logopedia, socializarea sau terapiile senzoriale.

Pentru cât mai multe informaţii legate de IACB 2017, eveniment organizat de Asociaţia pentru Intervenţie Terapeutică în Autism, puteţi accesa site-ul www.iacb.ro.