Spargem toate statisticile europene la automedicaţie

1 2 jpg jpeg

Acesta este punctul de plecare al unei campanii de educare a rom├ónilor despre consumul informat ┼či responsabil de medicamente, lansat─â recent de Asocia┼úia Rom├ón─â a Produc─âtorilor Interna┼úionali de Medicamente, ├«n parteneriat cu autorit─â┼úile rom├óne.

Potrivit organizatorilor, lansarea campaniei are loc ├«n contextul ├«n care, pe de o parte, publicul are acces la informa┼úii incomplete, incorecte sau ├«n┼čel─âtoare despre medicamentele f─âr─â prescrip┼úie medical─â, suplimente alimentare ┼či dispozitive medicale pentru ├«ngrijire personal─â iar, pe de alt─â parte, legisla┼úia curent─â cu privire la comunicarea acestor produselor las─â loc de interpret─âri, un astfel de demers educa┼úional fiind absolut necesar pentru a ├«mbun─ât─â┼úi educa┼úia pentru s─ân─âtate.

Pre┼čedintele Comisiei de s─ân─âtate din Senat, Laszlo Attila, a spus c─â ├«n Rom├ónia exist─â probleme cu automedica┼úia, scrie agerpres.ro.

ÔÇ×Avem probleme cu automedica┼úia ┼či cred c─â spargem toate statisticile europene ├«n acest sensÔÇŁ, a afirmat Laszlo Attila.

Acesta a mai spus c─â ar trebui corelate ┼či corectate o serie de lucruri, unul dintre acestea fiind chiar partea de comunicare.

Avocatul Colegiului Medicilor din România, Liviu Fătu, a afirmat că mulţi ajung la medic în stadiul terminal de boală, după ce au consumat timp îndelungat medicamente fără prescripţie sau suplimente alimentare crezând că acestea îi vindecă.

La r├óndul s─âu, pre┼čedintele SNMF, Rodica T─ân─âsescu, a sus┼úinut c─â pacientul trebuie s─â aib─â toate indica┼úiile atunci c├ónd cump─âr─â un medicament f─âr─â prescrip┼úie medical─â.