Somnul poate creşte rezistenţa la durere

2 jpg jpeg

În cadrul experimentelor, voluntarii care au dormit cu două ore mai mult patru nopţi la rând au arătat îmbunătăţiri la testele de măsurare a sensibilităţii la durere.

De asemenea, participanţii care au dormit mai mult în timpul nopţii au fost mai alerţi ziua.

„Dacă dormiţi deja opt ore pe noapte, probabil că nu mai aveţi nevoie de ore suplimentare de somn“, a declarat cercetătorul Thomas Roth, care este directorul Centrului de Tulburări de Somn din cadrul Spitalului Henry Ford din Detroit, SUA.

„Dar, dacă în mod obişnuit dormiţi doar şase ore, încercaţi să prelungiţi durata somnului cu încă două, de preferat trei ore“, a adăugat cercetătorul american.

Thomas Ruth a subliniat că persoanele care nu se odihnesc suficient pot cunoaşte efecte pozitive rapide în ceea ce priveşte rezistenţa la durere, dacă dorm mai mult. Aceste efecte sunt valabile pentru toate tipurile de durere, inclusiv durerile cronice lombare.

Rezultatele studiului au arătat că rezistenţa la durere a crescut cu aproximativ 25% după doar patru nopţi în care voluntarii au extins programul de somn la zece ore.

Studiile au arătat că acest efect poate fi comparat cu administrarea de două ori pe zi a 60 mg de codeină, un puternic analgezic.