Soluţii contra vergeturilor

1 2 jpg jpeg

Cele mai predispuse zone pentru apariţia liniilor fine de culoare roşiatică, ce se transformă apoi într-un alb transparent, sunt coapsele, abdomenul, sânii şi partea superioară a braţelor. Când pielea se întinde excesiv, fibrele elastice se rup, ceea ce duce la formarea vergeturilor. Trebuie să ştii că acestea pot fi îndepărtate aproape în totalitate atunci când apar şi doar atenuate când se transformă în forma lor finală, de un alb deschis. Pot fi scoase complet şi cu ajutorul laserului, proces care nu este foarte costisitor şi ajută la refacerea ţesutului afectat.

Bine de ştiut!

Vergeturile pot apărea încă din adolescenţă, din cauza creşterii bruşte, a stresului, curelor de slăbire drastice, fumatului sau alimentaţiei neechilibrate.

Aspirină şi ulei de măsline

Diluează o aspirină într-o cantitate mică de apă, cât să obţii o pastă. Amestecă compoziţia cu 2-3 linguriţe de ulei de măsline, uşor încălzit pe baie de aburi. Aplică pe pielea curată, afectată de vergeturi, şi las-o să acţioneze aproximativ 30 de minute. Clăteşte cu apă călduţă. Repetă procedura zilnic, cel puţin 2 săptămâni.

Gel de aloe vera şi vitamine

Un remediu la îndemână, care ameliorează aspectul pielii, se prepară din jumătate de ceaşcă de gel de aloe vera, pe care îl găseşti la farmacie, pe care îl combini cu lichidul din 10 capsule de vitamina E şi 5 capsule de vitamina A. Aplică amestecul pe pielea curată şi lasă-l să acţioneze 10-15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Descoperă mai multe soluţii antivergeturi AICI