Şofranul, regele condimentelor, iţi purifică sângele

Pentru că este un puternic antioxidant, şofranul a fost folosit din vechime pentru a controla problemele digestive, durerea, artrita şi inflamaţiile. Antimicrobian, antibacterian, lucrează ca un antiseptic şi ca un antibiotic. Este, de asemenea, un agent antiinflamator, ca şi ghimbirul. In plus, are grijă de ADN-ul nostru, prevenind mutaţiile. Cercetările recente au arătat că reduce şi efectele secundare ale şedinţelor de chimioterapie. In plus, este un potent agent antiviral împotriva HIV.
Luptă cu holera, febra tifoidă şi difteria
Graţie calităţilor sale antiseptice, este prescris în durerile de stomac, in problemele hepatice şi intestinale şi chiar în caz de diaree cronică. Şofranul poate lupta chiar şi cu holera, febra tifoidă şi difteria, fiind util şi în caz de colită sau boala Crohn.
Previne flatulenţa şi ajută în lupta cu viermii intestinali, iar fiert în lapte te scapă de răceală şi durerea din corp. Purifică sângele şi este un tonic general. Bogat în fier, previne instalarea anemiei, dar şi a astmului, sinuzitei, inflamarea articulaţiilor, şi chiar a sclerozei multiple ori a osteoporozei.
Citeşte mai multe pe această temă AICI