Smoothie-ul tău este, oare, sănătos?

1 mf banner 640x960 jpg jpeg

Smoothie-urile sunt super-sănătoase - ştim cu toţii asta. Dar este adevărat? Sigur, smoothie-urile sunt pline de fructe şi legume, care conţin vitamine valoroase şi minerale, să nu mai vorbim de fibre, proteine şi carbohidrati buni. Dar dacă nu le prepari în mod corect, smoothie-urile, de fapt, pot influenţa negativ sănătatea ta. Vrei să ştii cum să eviţi asta?

Smoothie-urile sunt super-sănătoase - ştim cu toţii asta. Dar este adevărat? Sigur, smoothie-urile sunt pline de fructe şi legume, care conţin vitamine valoroase şi minerale, să nu mai vorbim de fibre, proteine şi carbohidrati buni. Dar dacă nu le prepari în mod corect, smoothie-urile, de fapt, pot influenţa negativ sănătatea ta. Vrei să ştii cum poţi evita asta?

#1: Smoothie-ul poate deveni uşor prea mare

Ai obiceiul de a consuma deodată un pahar imens de smoothie - şi eşti mândru de tine, în acelaşi timp? Ei bine, ar trebui să ştii că, în timp ce acestea sunt, în general, scăzute în calorii (mai ales în cazul în care acestea se bazează pe legume) şi considerate sănătoase, smoothie-urile încă mai conţin calorii - şi dacă le consumi în exces, acest lucru poate contribui cu uşurinţă la greutatea ta.

Aşadar, în loc să consume jumătate de litru de smoothie, poţi consuma jumătate din această cantitate. Te vei sătura şi din atât şi este cantitatea perfectă de care ai nevoie organismal tău cu adevărat.

#2: Smoothie-ul poate să conţine prea multe calorii

Smoothie-urile sunt văzute ca fiind super sănătoase, o gustare scăzută în calorii – dar asta nu este neapărat adevărat. Da, dacă le prepari cu legume, fructe scăzute în calorii şi lapte fără grăsime sau chiar apă, este adevărat. dar dacă alegi ingredientele greşite, atunci din păcate, nu ai putea fi mai departe de adevăr.

Fructe cum ar fi bananele şi avocado, unturile, cum ar fi untul de nuci şi untul de seminţe, şi adaosurile, cum ar fi laptele de cocos, frişca sau chiar îngheţata poate provoca un număr ridicol de mare de calorii în smoothie-ul tău, aşa că încearcă să le eviţi dacă  încerci să pierzi din greutate, sau, consumă-le cu moderaţie şi nu toate dintr-o dată.

#3: Smoothie-ul poate fi prea dulce

Unul dintre motivele pentru care iubim smoothie-urile este pentru că sunt dulci. Dar, dacă smoothie-ul nostru este prea dulce, atunci mai bine am consuma o bucată de plăcintă sau prăjitură în locul acestuia. Da, atât de dulci sunt unele smoothie-uri!

Aşadar, atunci cânt îţi vei prepara un smoothie, evită zahărul sau îndulcitorii, chiar şi cei naturali. Nu este nimic în regulă în a adăuga o linguriţă de miere, dar doar o linguriţă şi numai dacă celelalte ingrediente nu sunt atât de dulci. Pentru a te asigura, baza smoothie-ului ar trebui să fie legumele, nu fructele, deoarece îl va face în mod semnificativ mai scăzut în calorii şi zahăr.

#4: Smoothie-ul poate fi consumat în momentul nepotrivit al zilei.

Smoothie-urile sunt sănătoase, aşadar, acestea ar trebui să fie o alegere excelentă în orice moment al zilei, nu? Ei bine, nu. Indiferent de cât de atenţi suntem atunci când le preparăm, acestea vor conţine întotdeauna destul de mult zahăr, care nu este cea mai bună alegere pentru consumarea acestuia seara, mai ales dacă încerci să pierzi în greutate.

Smoothie-ul este de fapt alegerea perfectă pentru micul-dejun, gustarea de după-amiază sau masa post-antrenament, deoarece conţine carbohidraţi valoroşi, fluide îndeajuns şi protein preţioase de care organismal are nevoie în momentele acestea ale zilei – dar nu atât de mult seara.

#5: Smoothie-ul tău ar putea conţine mult aer

Smoothie-urile sunt realizate prin mixare, iar această acţiune poate fi uneori problematică. În timp ce este o modalitate foarte bună de a amesteca perfect toate ingredientele, aceasta acţiune poate face ca smoothie-ul să fie prea spumos, mai ales în cazul în care blender-ul nu este de cea mai bună calitate. Această spumă reprezintă de fapt bule de aer, şi dacă ingerezi prea mult aer, poate cauza indigestie şi flatulenţă.

Totuşi, această problemă este uşor de rezolvat prin utilizarea unui tip de blender corect. Unele blendere moderne, cum ar fi Delimano MultiFresh folosesc o tehnică revoluţionară de mixare în vid, care extrage aerul şi previne astfel spumarea, iar tu te vei simţi confortabil după consumarea smoothie-ului.

BONUS: Intră aici şi vezi planul nutriţional "Refresh în 21 de zile!".