Site cu informaţii despre tratarea acneei

1 2 jpg jpeg

Pe site-ul www. getcool.co, te aşteaptă informaţii din partea medicilor dermatologi membri ai SRME, un forum unde poţi discuta cu specialişti şi o listă de cabinete din toată ţara. De asemenea, ai multe jocuri şi concursuri cu premii. Informaţii, direct de la medici Lansarea site-ului face parte dintr-o campanie de informare SRMEDCC destinată adolescenţilor, care se va încheia la sfârşitul anului acestuia.

Campania „Act smart, Be cool!” încearcă să vină în întâmpinarea tinerilor cu informaţie corectă, specializată, şi să-i îndrume să consulte medicul pentru a obţine cele mai bune rezultate în tratarea acneei.

În cadrul campaniei, medici dermatologi vor merge săptămânal în şcoli şi licee din Bucureşti pentru a le ţine elevilor cursuri despre tratarea acneei.

Acneea este o afecţiune a epidermei apărută ca urmare a unei hipersecreţii a glandelor sebacee, fiind caracterizată prin puncte negre, puncte albe sau coşuri care apar la suprafaţa pielii.

În unele cazuri, pot să apară şi leziuni mai profunde, denumite chisturi. Acneea este cea mai întâlnită boală de piele pentru că afectează peste 80% dintre adolescenţi. Lasată netratată sau tratată necorespunzător, poate afecta pielea definitiv, lăsând cicatrici.