Sistemele de supraveghere video – soluţia pentru monitorizarea bolnavilor îngrijiţi acasă (P)

Pentru persoanele bolnave îngrijite la domiciliu, monitorizarea constantă este de maximă importanţă şi de aceea multe familii aflate în această situaţie aleg să apeleze la sisteme de supraveghere video. Tipuri de sisteme video pentru instalarea în locuinţă
În urma cu doar 10 ani ideea de a instala un sistem de supraveghere în locuinţă părea o bătaie de cap cu care mulţi ar fi preferat să nu se confrunte. Mulţi metri de cabluri, sisteme rigide care limitau utilitatea şi preţurile piperate însemnau că în principal se puteau gândi la monitorizare video doar companiile şi instituţiile mari.
În prezent, odată cu dezvoltarea tehnologiei wireless, sistemele de supraveghere video pentru locuinţe disponibile pe site-uri de specialitate precum www.SKUT.ro au devenit mult mai accesibile şi astfel capătă rapid popularitate. Adesea, acest tip de sisteme cu camere wireless conectate la dispozitive mobile sunt folosite de părinţii care doresc să îşi monitorizeze copiii sau bona. O gamă largă de modele de astfel de camere de supraveghere IP găsiţi pe următorul link: http://www.skut.ro/camere-supraveghere-ip . Acelaşi sistem poate fi la fel de uşor folosit şi pentru monitorizarea membrilor familiei care au nevoie permanentă de supraveghere.
În funcţie de dimensiunea locuinţei şi de mobilitatea pacientului, se poate opta pentru o cameră video sau mai multe camere video conectate la un sistem central. Se poate opta pentru cele mai simple modele de camere sau pentru camere cu infraroşu pentru monitorizarea pe timp de noapte. Există inclusiv camere de tip dome care pot monitoriza o cameră întreagă.
Membrii familiei care suferă de diverse boli, în mod special boli care le afectează puţin viaţa, îşi doresc adesea o viaţă normală. Este recomandată încurajarea nevoii acestora de independenţă, însă în acelaşi timp este de înţeles ca membrii familiei au nevoie să se asigure în permanenţă că cei dragi sunt în siguranţă.
Un sistem cu camere de supraveghere video instalat în locuinţă bolnavului permite familiei să îl urmarească conectând sistemul la telefonul mobil sau alte dispozitive mobile. Tehnologia modernă permite inclusiv transmiterea unui mesaj de avertizare dacă bolnavul se prăbuşeşte brusc. Un atac de epilepsie, spre exemplu, ar putea altfel fi identificat în timp pentru a trimite ajutoare.
O astfel de soluţie permite bolnavilor să îşi păstreze pe cât posibil independenţa, iar membrilor familiei să îi poată monitoriza fără a trebui să renunţe la carieră sau la studii. Este vorba de o investiţie care poate salva vieţi. Un sistem simplu de monitorizare video cu camere wireless este disponibil pe magazine online precum
de la doar câteva sute de lei.
Există cazuri în care bolnavul nu se poate ridica din pat, are o mobilitate redusă sau suferă de o afecţiune care îi limitează capacitatea de a avea o viaţă normală. În aceste situaţii, în condiţiile în care familia îşi permite, este ideal ca bolnavul să fie îngrijit la domiciliu, cu ajutorul unor cadre medicale.
Asistentele care lucrează la domiciliu se vor ocupa de toate nevoile bolnavului în mod similar cu îngrijirea pe care ar fi primit-o în spital. Această situaţie este ideală atât pentru pacient, cât şi pentru familia care prefera să îi aibă aproape pe cei dragi însă pot apărea probleme atunci când profesionalismul persoanei angajate nu poate fi verificat.
Ca şi în cazul îngrijitoarelor de copii care fie abuzează micuţii, fie fură din casa clienţilor, există cazuri în care asistentele sau îngrijitoarele angajate pentru a avea grijă de bolnav nu se poartă tocmai exemplar. În aceste situaţii un sistem de supraveghere video poate atrage atenţia asupra neregulilor sau poate chiar preveni apariţia oricărui tip de probleme din moment ce persoanele angajate se vor comporta exemplar atunci când sunt monitorizate.
Indiferent de motivul pentru care se decide instalarea unui sistem de monitorizare, este important ca bolnavului să i se explice situaţia şi să se obţină acordul acestuia. Excepţie o fac cazurile în care se doreşte monitorizarea persoanelor care suferă de boli mentale care şi-ar putea face rău sigure. În aceste situaţii se poate opta pentru instalarea de camere ascunse care să nu hranească obsesiile sau angoasele cu care aceştia se confruntă deja.