Singurătatea este contagioasă

1 2 jpg jpeg

Studiul a fost realizat la universităţile Chicago, California-San Diego şi Harvard. Folosind datele de la un studiu amplu, specialiştii au descoperit că oamenii au tendinţa de a-şi transmite sentimentele celor apropiaţi, ceea ce îi face să se izoleze de societate.

Înainte de a-şi pierde prietenii, oamenii singuri îşi transmit sentimentele celor apropiaţi, care ajung, de asemenea, să se simtă singuri. Deoarece singurătatea este asociată cu o boală psihică şi fizică, aceştia au subliniat că este important ca oamenii să recunoască singuratatea şi să îi ajute pe cei afectaţi de singurătate, înainte de a se izola.

Pentru realizarea acestui studiu, cercetătorii au folosit datele de la alt studiu numit Framingham Heart, care analizează riscurile de îmbolnăviri cardiovasculare la mai mult de 5.000 de persoane, încă din 1948. Studiul mai indică faptul că, pe măsură ce oamenii se însingurează, ei devin tot mai neîncrezători în ceilalţi şi totul se transformă într-un cerc vicios care nu le mai permite să îşi facă alţi prieteni.

Pe de altă parte, potrivit acestora, societatea a dezvoltat o tendinţă naturală de a-i izola pe cei singuri, ceea ce face şi mai importantă recunoaşterea singurătăţii şi tratarea ei, înainte de a se răspândi.