Simptomele rinichilor bolnavi

1 2 jpg jpeg

De┼či pare greu de crezul, organismul uman este cea mai complex─â ma┼čin─ârie existent─â, iar ├«n momentul ├«n care ceva nu func┼úioneaz─â corespunz─âtor, acesta transmite semnale.

A┼ča se ├«nt├ómpl─â ┼či ├«n cazul rinichilor, organ pereche vital pentru s─ân─âtaea organismului, fiind responsabili cu filtrarea lichidelor ┼či eliminarea toxinelor din organism.

Despre rinichi se ┼čtie faptul c─â filtreaz─â zilnic ├«ntre10-150 de litri de s├ónge, favriz├ónd ├«n felul acesta eliminarea de┼čeurilor ┼či a tuturor lichidelor suplimentare existente ├«n corp.

Orice organ care nu func┼úioneaz─â corespunz─âtor atrage anumite st─âri ┼či simptome.

Observ─â la timp schimb─ârile urinare

2 jpg jpeg

Un prin semnal al deficitului renal este reprezentat de prezenţa umflăturilor, cauzate adesea de retenţia de apă. Însă nici urina nu rămâne nealterată, astfel că te poţi confrunta cu dificultate la urinare, incontinenţă urinară, presiune resimţită la urinare, culoare mult prea închisă, sau o cantitate prea mare ori prea mică.

Pielea comunic─â starea rinichilor

Considerată ca fiind cel mai mare organ, pielea poate prezenta un aspect nesănătos mai ales dacă în interirul organismului tău se acumulează prea multe toxine.

Aceasta poate manifesta erupţii albe sau pete de diferite dimensiuni sau aspecte.

Nu ezita s─â apelezi la medic la cel mai mic simptom ap─ârut.

Oboseala, semnalul cronic al organismului

Poate că nu pare elocvent însă pe lângă funcţia de eliminare a toxinelor, rinichii sunt responsabili cu producerea unui hormon numit eritropoetină.

Acest hormon este la r├óndul s─âu responsabil cu producerea de celule ro┼čii, celule responsabile cu transportarea oxigenului ├«n organism. Deci iat─â cum un singur organ poate contribui la mai multe func┼úii, mai ales c─â dac─â nu se realizeaz─â suficiente celule ro┼čii, creierul ┼či organismul nu se oxigeneaz─â corespunz─âtor ┼či astfel apare senza┼úia de oboseal─â permanent─â.

├Än felul acesta se pot produce ┼či deregl─âri la nivelul pl─âm├ónilor, pe acela┼či principiu de transportare a oxigenului ├«n organism, respira┼úia se scurteaz─â ┼či pl─âm├ónii ajung s─â fie afecta┼úi.

Durerile de spate, semnal clasic al rinichilor

1 2 jpg jpeg

lipsa oxigenului suficient în organism poate cauza apariţia anemiilor, acumularea toxinelor, a respiraţiei urât mirositoare, a gustului metalic în gură.

├Äns─â cel mai puternic semnal al slabei func┼úion─âri renale este f─âr─â doar ┼či poate durerea spatelui mai ales ├«n partea lombar─â superior─â. Nu ignora niciunul dintre aceste semne ┼či mergi la medic.

Ai grij─â de s─ân─âtatea ta!