Şi vedetele au trac de aparat!

1 2 jpg jpeg

Aşa scapă Clooney de emoţii!

2 jpg jpeg

Şi vedetele hollywoodiene au emoţii. Altfel nu ne explicăm de ce Clooney, atunci când apare în faţa camerelor de fotografiat, îşi freacă de zor mâinile.

O fi vreun tic sau pur şi simplu acesta este modul lui de a-şi descărca emoţiile. Un lucru este cert: nu de frig face acest gest.

Lena Rusti, psihologul nostru, spune că frântul mâinilor poate fi un semn de anxietate sau de nervozitate, de nerăbdare sau chiar de furie.

Ori nu-i face plăcere să fie expus bliţurilor, însă nu are încotro. „Frântul mâinilor, indiferent de situaţie, mai eliberează din emoţie şi face momentul prezent mai uşor de consumat“, este opinia psihologului.

Antonia se poartă copilăreşte

2 jpg jpeg

Când i se fac fotografii, cântăreaţa autohtonă îşi arată limba în toată splendoarea ei.

Gestul este considerat de psihologul Lena Rusti drept unul copilăresc şi spune că „nu există ticuri controlabile, pe care să le folosim în anumite situaţii, fără ca ele să nu ne acapareze existenţa si să nu capete dimensiuni patologice“.

După cum spun apropiaţii Antoniei, vedeta apelează la acest gen destul de des în ultima vreme, deşi e sfătuită să se controleze.

Lena Rusti explică reacţia vedetei ca fiind un gest pe care Antonia îl face atunci când nu poate gestiona o situaţie importantă.

2 jpg jpeg

Prin acest mesaj copilăresc, vedeta crede că poate egala cu percepţia interioară presiunea exterioară.

Victoria e stăpână pe sine

2 jpg jpeg

Cea de-a treia vedetă care intră în colimatorul nostru este celebra Victoria Beckham. De la ea au pornit întrebările noastre legate de ticurile vedetelor în faţa camerelor de fotografiat.

De exemplu, Victoria, atunci când pozează îşi duce o mână discret la ureche. Trădează cumva gestul o doză mare de timiditate?

Lena Rusti ne-a explicat că reacţia ei se poate traduce ca un gest cochet de automulţumire şi ca un ultim control asupra momentului care va urma.

2 jpg jpeg

În acelaşi timp, reacţia poate trăda şi o ezitare de moment. Indiferent de caz, dusul mâinii la ureche este un gest liber, deschis, care, mai degrabă semnifică bucuria persoanei de a fi în faţa publicului şi de a fi văzută.

Gestul care o calmează pe Beyonce

2 jpg jpeg

Când pozează, celebra cântăreaţă Beyonce pune mâinile în şolduri, ridică bărbia înainte şi priveşte „în ochi“ toată mulţimea strânsă la evenimente.

De ce adoptă artista asemenea poziţie, care poate fi interpretată drept una total neinspirată, ne spune Lena Rusti: „Poate e un gest care o calmează în orice situaţie sau poate că această poziţie o avantajează şi îi pune în evidenţă braţele şi bustul“.

Psihologul este de părere că acest gest poate să coreleze şi cu o superstiţie de-a ei, pe care o consideră aducătoare de succes şi emoţii pozitive.

2 jpg jpeg

„Oricare ar fi cauza, efectul este acelaşi: poziţia o stabilizează şi o face să zâmbească încrezătoare în faţa camerelor“, încheie Lena.