Şezlongurile de la solar, pericol de cancer de piele

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă francezi avertizează că şezlongurile din solare pot creşte riscul de apariţie a celei mai grave forme de cancer. Studiile cercetătorilor vin să explice de ce un număr tot mai mare de persoane trecute de 50 de ani suferă de melanom de tip malign.

De fapt, în ultimele trei decenii numărul persoanelor care suferă de cancer de piele s-a triplat.

Pentru această situaţie îngrijorătoare ar putea fi de vină şi saloanele, care pun la dispoziţie sezlonguri pentru bronzat. Experţii consideră că explozia de solare încă din anul 1970 are consecinţe nefaste asupra sănătăţii pielii.

Concluziile celui mai recent studiu în acest domeniu, publicate în Jurnalul Medical Britanic, arată că cifrele privind cazurile de melanom malign vor creşte în viitor.

Cancerul de piele se dezvoltă în decursul a câţiva ani, iar acest lucru îi linişteşte pe tineri, care nu iau prea în serios aceste avertismente.

Doctorul Mathieu Boniol, de la Institutul Internaţional de Cercetare şi Prevenţie din Lyon, Franţa, cel care a condus studiul, spune că este nevoie de acţiuni mai agresive pentru ca tinerii să conştientizeze pericolul la care se expun.

„Unităţile de raze ultraviolete pot fi de 10-15 ori mai intense faţă de razele solare la prânz, când sunt cel mai puternice“, a spus specialistul.

Acesta recomandă evistarea sau limitarea expunerii repetate a pielii la cantităţi mari de ultraviolete emise de şezlongurile de bronzat.