Sexul te face mai inteligent

1 2 jpg jpeg

Potrivit site-ului theatlantic.com, a fost realizat un studiu cu referire la activitatea sexual─â care a demonstrat o ├«mbun─ât─â┼úire a performan┼úei mintale ┼či o stimulare ├«n producerea de noi neuroni ├«n regiunea cerebral─â ca urmare a unui efect produs de acivitatea sexual─â: anihilarea efectelor stresului asupra creierului.

Adolescen┼úii inteligen┼úi ├«┼či ├«ncep via┼úa sexual─â mai t├órziu

A fi un om inteligent nu ├«nseamn─â neaparat c─â faci mai mult sex. De┼či sexul aduce multiple beneficii asupra ├«ntregului organism, psihologul Tracey J. Shors de la Centre for Collaborative Neuroscience din cadrul Universit─â┼úii Rutgers, din SUA, afirm─â: ÔÇ×Pute┼úi crea neuroni noi f─âc├ónd sport, cu Prozac, f─âc├ónd sex. Dar dac─â face┼úi antrenamente mentale, ve┼úi p─âstra un num─âr mai mare din neuronii nou crea┼úi. Iar dac─â le face┼úi pe am├óndou─â, ve┼úi beneficia de ambele efecte: ve┼úi produce mai mul┼úi neuroni ┼či ve┼úi men┼úine mai mul┼úi neuroni ├«n via┼ú─âÔÇŁ.

Afl─â mai multe despre alimentele care cresc pofta de sex AICI

Sexul m─âre┼čte capacitatea mental─â

Persoanele care recunosc c─â se g├óndesc des la sex au rezultate mai bune la testele de g├óndire critica. ├Än plus, oxitocina eliberat─â ├«n timpul sexului te ajut─â s─â fii mai fericit, fapt care influen┼úeaz─â creierul s─â ai o g├óndire mai pozitiv─â ┼či mai eficient─â.

Tot această substanţă este responsabilă de eliberarea de stres, favorizând astfel un randament mai bun în activităţile zilnice.

Cre┼čte respectul de sine

Atunci c├ónd e┼čti relaxat, imaginea de sine este una pozitiv─â, iar acest fapt ajut─â creierul s─â func┼úioneze la cote maxime. Activitatea sexual─â constant─â favorizeaz─â ┼či un somn bun ├«n care creierul se odihne┼čte mai bine ┼či organismul se regenereaz─â.

Un alt aspect pozitiv c├ónd vorbim despre sex este acela c─â activitatea sexual─â ajut─â ┼či rela┼úia de cuplu s─â treac─â mai u┼čor peste anumite obstacole.

Alimenta┼úia joac─â ┼či ea un rol important ├«n activitatea sexual─â. Cu c├ót ai o alimenta┼úie mai s─ân─âtoas─â ┼či constant─â, la ore fixe cu at├ót mai bine preg─âtit va fi organismul ca s─â asimileze efectele pozitive ale acesteia.

Este cunoscut─â zicala: ÔÇ×sexul ia durerea cu m├ónaÔÇŁ. Se datoreaz─â oxitocinei care se elibereaz─â ├«n momentele intime ┼či permite o mai bun─â irigare a ├«ntregului organism.

Pentru a te bucura de un stil de via┼ú─â s─ân─âtos, nu uita s─â faci sport constant, m─âcar 30 de minute pe zi, s─â te alimentezi corespunz─âtor ┼či s─â nu sari peste orele de somn at├ót de vitale pentru buna func┼úionare a creierului ┼či nu numai.