Sexul ne menţine tineri şi ne ajută să trăim mai mult

1 2 jpg jpeg

Cel mai recent experiment spune că o viaţă intimă de calitate nu numai că ne ajută să arătăm şi să ne simţim mai tineri, dar ne „promite“ şi longevitate.

Doctorul american Eric Braverman este de părere că sexul contribuie atât la creşterea nivelului de hormoni, care ne menţine tineri, cât şi la funcţionalitatea metabolismului, a creierului, inimii şi chiar a sistemului imunitar. Studiile în domeniu arată că barbaţii care se bucură de cel puţin trei acte sexuale pe săptămână sunt mai feriţi cu 50% de riscurile de a asuferi atacuri cerebrale sau accidente cardiovasculare.

În ceea ce priveşte apogeul actului sexual, specialiştii cred că orgasmul luptă împotriva infecţiilor cu 20 de procente.

Un alt beneficiu al vieţii sexuale active îi priveşte pe bărbaţii de vârstă medie, care sunt mai feriţi de riscul de a face cancer de prostată.

Oamenii de ştiinţă au făcut şi o listă cu alimentele afrodisiace, după cum urmează: sparanghel, banane, varză, ţelină, smochine, stridii şi alge de mare. Cafeaua, potrivit lui Braverman, contribuie la revigorarea libidoului, în timp ce alunele stimulează creşterea apetitului sexual. Tot Braverman mai spune că orezul brun combate frigiditatea, iar fructele de avocado sporesc plăcerea în timpul partidelor de amor.

O viaţă sexuală sănătoasă este influenţată în mare parte de activitatea creierului şi de mesajele pe care acesta le dă corpului.