Semnele care spun că suferi de intoleranţă la lactoză

1 2 jpg jpeg

Deşi unii oameni spun că alergiile alimentare sunt o invenţie a secolului XXI, de fapt, ele au existat încă de când au început să fie mâncate ceareale şi leguminoase şi să se bea lapte. De aceea, trebuie să ştii care-i sunt simptomele şi cum o depistezi.

Ce este intoleranţa la lactoză

Intoleranţa la lactoză este o tulburare care provine dintr-o deficienţă de enzimă responsabilă cu digestia lactozei. În cazul în care nu este absorbit de organism, zahărul din lapte ajunge în colon, unde fermentează şi provoacă gaze.

Consumul de lapte, iaurt sau îngheţată de către o persoană cu intoleranţă la lactoză nu provoacă daune grave sau ireversibile la nivelul tractului intestinal, iar simptomele sunt temporare. Mulţi oameni cred că suferă de această problemă când de fapt, ei se confruntă cu o creştere excesivă a bacteriilor, boala celiacă, sau inflamaţie intestinală.

Simptomele intoleranţei la lactoză

Simptomele intoleranţei la lactoză apar în următoarele 30 de minute sau 2 ore după ce bei sau mănânci alimente care conţin lactoză. Severitatea acestora depinde de fiecare organism, în funcţie de cantitatea consumată şi de nivelul de enzime numite lactază din stomac. Dar, toate acestea nu înseamnă că suferi de tulburarea intoleranţă la lactoză. Iată de ce: - Fermentaţia lactozei de către bacteriile intestinale produce scaune mai acide, care pot provoca iritaţie sau durere;

- Te poţi confrunta cu balonare sau dureri abdominale sau gaze, care durează câteva ore după consumul de produse lactate;

Citeşte mai multe pe această temă AICI