Semnele ascunse ale cancerului de pancreas

1 2 jpg jpeg

Potrivit statisticilor, aproximativ 2% din populaţie este diagnosticată cu cancer de pacreas, cel mai des fiind întâlnit după vârsta de 60 de ani şi mai rar în rândul tinerilor de 20-30 de ani. Partea bună este că are o rată mare de supravieţuire, însă este destul de greu de depistat în fazele incipente, de aceea este important să îi cunoşti simptomele.

Piele îngălbenită

Pielea sau ochii îngălbeniţi pot indica o problemă de sănătate la nivelul ficatului sau a cancerului de pancreas, localizar aproape de canalul biliar, care are rolul de a elimina bilirubina - o substanţă galben-maronie. Chiar şi micile tumori pot pune presiune pe canalul biliar şi îl pot bloca, cauzând astfel îngălbenirea

Abdomen umflat

Balonarea imediat după masă este normală, atât timp cât nu se întâmplă frecvent şi stomacul nu se umflă exagerat de mult. În canzul tomoarei de pancres, pe măsură ce aceasta creşte, va produce dilatarea buricului. Acesta ets eun prim simptom pe care femeile îl observă, dar nu îl semnalează imediat doctorului, crezând că nu este un motiv de îngrijorare.

Găseşti mai multe simptome AICI