Semnele ascunse ale cancerului de pancreas

1 2 jpg jpeg

Potrivit statisticilor, aproximativ 2% din popula┼úie este diagnosticat─â cu cancer de pacreas, cel mai des fiind ├«nt├ólnit dup─â v├órsta de 60 de ani ┼či mai rar ├«n r├óndul tinerilor de 20-30 de ani. Partea bun─â este c─â are o rat─â mare de supravie┼úuire, ├«ns─â este destul de greu de depistat ├«n fazele incipente, de aceea este important s─â ├«i cuno┼čti simptomele.

Piele îngălbenită

Pielea sau ochii ├«ng─âlbeni┼úi pot indica o problem─â de s─ân─âtate la nivelul ficatului sau a cancerului de pancreas, localizar aproape de canalul biliar, care are rolul de a elimina bilirubina - o substan┼ú─â galben-maronie. Chiar ┼či micile tumori pot pune presiune pe canalul biliar ┼či ├«l pot bloca, cauz├ónd astfel ├«ng─âlbenirea

Abdomen umflat

Balonarea imediat dup─â mas─â este normal─â, at├ót timp c├ót nu se ├«nt├ómpl─â frecvent ┼či stomacul nu se umfl─â exagerat de mult. ├Än canzul tomoarei de pancres, pe m─âsur─â ce aceasta cre┼čte, va produce dilatarea buricului. Acesta ets eun prim simptom pe care femeile ├«l observ─â, dar nu ├«l semnaleaz─â imediat doctorului, crez├ónd c─â nu este un motiv de ├«ngrijorare.

G─âse┼čti mai multe simptome AICI