Semimaratonul Bucureştiului: şi persoanele nevaccinate pot participa

1 foto alergam impreuna jpg jpeg

La OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON (4-5 septembrie), vor avea acces toţi alergătorii - atât cei vaccinaţi, cât şi cei nevaccinaţi, care fie sunt testaţi negativ, fie fac dovada că au trecut prin boală.

Bucharest RUNNING CLUB anunţă că după anunţul autorităţilor şi analizarea situaţiei actuale împreună cu partenerii şi factorii de decizie implicaţi în procesul de organizare, la eveniment va fi permis accesul tuturor alergătorilor care vor face dovada înregistrării şi care pot oferi dovada imunităţii după cum urmează:

- certificat digital European COVID - Certificat de Vaccinare pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

- certificat digital European COVID Certificat de recuperare care se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării cu SARS-COV-2.

Cele două tipuri de certificate pot fi descărcate aici: https://certificat-covid.gov.ro/login.

Pentru persoanele care nu deţin niciun tip de document specificat mai sus, accesul se va face numai în baza prezentării rezultatului unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore înaintea cursei la care s-au înscris. Bucharest RUNNING CLUB va suporta costurile necesare efectuării testelor antigen rapid pentru participanţi, iar testarea va fi efectuată de o clinică acreditată de Ministerul Sănătăţii.

„Le mulţumim autorităţilor naţionale pentru sprijin şi pentru permanenta comunicare. Suntem extrem de bucuroşi că îi vom putea avea la start atât pe alergătorii vaccinaţi, cât şi pe cei care fie vor putea oferi rezultatul negativ, fie fac dovada că au trecut prin boală. Îi asigurăm pe alergători că măsurile de siguranţă vor fi aplicate pe toată durata desfăşurării OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON, atât în perimetrul Sport Expo din Parcul Izvor, cât şi şi pe traseul curselor” spune Valeria Răcilă van Groningen.