┼×edin┼úe gratuite de psihoterapie pentru persoanele cu depresie sau anxietate

1 transformam lacrimile in zambete deprehub psihoterapie gratuita jpg jpeg

├Äncep├ónd cu 24 august, persoanele cu probleme de depresie sau anxietate pot beneficia de psihoterapie gratuit─â. ├Än cadrul campaniei ÔÇ×Transform─âm lacrimile ├«n z├ómbeteÔÇŁ, ini┼úiat─â de depreHUB cu sprijinul Kaufland Rom├ónia, 200 de rom├óni vor fi integra┼úi ├«n programul de psihoterapie de criz─â ┼či vor primi suport psihologic.

├Än Romania, 1 din 10 persoane este afectat─â de depresie. Peste 50%dintre persoanele care sufer─â de depresie nu ┼čtiu c─â au aceast─â afec┼úiune ┼či mai pu┼úin de 30% ajung s─â se trateze.De cele mai multe ori, de teama stigmatiz─ârii sau din lipsa de bani, rom├ónii nu ajung la psiholog. La aceasta se adaug─â contextul pandemic din ultimul an care, pe fondul riscului de s─âr─âcie ┼či excluziune social─â, a vulnerabilizat emo┼úional popula┼úia duc├ónd la declan┼čarea episoadelor de anxietate ┼či depresie.

Campania ÔÇ×Transform─âm lacrimile ├«n z├ómbeteÔÇŁ este un demers social ini┼úiat cu scopul de a oferi accesul persoanelor defavorizate la servicii de psihoterapie ┼či de a le asigura o interven┼úie rapid─â ┼či specializat─â ├«n situa┼úii de criz─â emo┼úional─â.

Scopul terapiei de criz─â este de a readuce beneficiarul la nivelul s─âu de competen┼ú─â ┼či func┼úionare adaptativ─â din perioada de pre-criz─â ┼či de a sc─âdea impactul emo┼úional negativ al evenimentului la care a fost supus.

ÔÇťAl─âturi de cele dou─â linii de helpline depreHUB, pentru adolescen┼úi ┼či adul┼úi, cazurile sociale au f─âcut ┼či vor face parte din preocup─ârile Asocia┼úiei Happy Minds. Exist─â ├«nc─â o parte semnificativ─â de popula┼úie pentru care serviciile psihologice sunt de neatins, dar al─âturi de partenerii Kaufland, vom reu┼či s─â le asigur─âm acestor oameni suportul specializat ┼či personalizat de care au at├ót de mare nevoie. Rom├ónia se confrunt─â nu numai cu o criz─â emo┼úional─â, ci ┼či cu o criz─â a serviciilor ┼či accesibilit─â┼úii acestora. De aceea este foarte important pentru comunitatea oamenilor de afaceri s─â ├«n┼úeleag─â c─â a sprijini astfel de demersuri este o dovad─â de responsabilitate social─â. S─â ne conect─âm ├«ntre noi, s─â cooper─âm ┼či s─â d─âm speran┼ú─â sunt atribute de s─ân─âtate emo┼úional─â pentru fiecare dintre noi. Doar ├«mpreun─â putem transforma lacrimile ├«n z├ómbete.ÔÇŁ, declar─â Psiholog Yolanda Cretescu, pre┼čedintele Asocia┼úiei Happy Minds.

Finan┼úarea Kaufland Rom├ónia cuprinde at├ót sus┼úinerea celor 1000 de sesiuni de terapie, c├ót ┼či a liniei gratuite de helpline depreHUB - 0374.456.420. Beneficiarii campaniei vor fi persoanele care sufer─â de atacuri de panic─â, st─âri de anxietate sau depresie, ┼či care au nevoie de sfatul ┼či ajutorul unui specialist ├«n plin─â criz─â emo┼úional─â.

ÔÇ×Pentru noi, la Kaufland Rom├ónia, implicarea face diferen┼úa. De aceea ne-am al─âturat ini┼úiativeiAsocia┼úiei Happy Minds de a oferi servicii de psihoterapie persoanelor vulnerabile. Experien┼úa pandemiei ne-a ├«nv─â┼úat c─â grija pentru s─ân─âtatea mintal─â este esen┼úial─â ┼či suntem recunosc─âtori c─â putem sprijini aceast─â linie gratuit─â ┼či implicit pe cei care o acceseaz─â.ÔÇŁ, declar─â Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland Rom├ónia.

Programul campaniei

Campania se va desf─â┼čura ├«n perioada 24 august 2021 ÔÇô31 octombrie 2022, la nivel na┼úional.

În cadrul campaniei, persoanele defavorizate pot beneficia de 5 sesiuni online de terapie gratuită susţinute de către psihologii depreHUB. Se pot înscrie în program următoarele categorii de persoane:

  • Persoanele cu venituri individuale sub salariul minim pe economie;
  • V├órstnicii cu pensia sub salariul minim pe economie;
  • Persoanele neasigurate medical;
  • Elevii ┼či studen┼úii care au ├«n familie venituri sub salariul minim pe economie;
  • Persoanele f─âr─â ocupa┼úie.

Înscrierea în program se face online, în limita locurilor disponibile, completând formularul de aici. Fiecare solicitare trebuie să fie însoţită de un dosar care urmează a fi validat de către echipa Asociaţiei Happy Minds.

Detaliile campaniei pot fi accesate pe site-ul www.deprehub.ro