Şedinţe gratuite de psihoterapie pentru persoanele cu depresie sau anxietate

1 transformam lacrimile in zambete deprehub psihoterapie gratuita jpg jpeg

Începând cu 24 august, persoanele cu probleme de depresie sau anxietate pot beneficia de psihoterapie gratuită. În cadrul campaniei „Transformăm lacrimile în zâmbete”, iniţiată de depreHUB cu sprijinul Kaufland România, 200 de români vor fi integraţi în programul de psihoterapie de criză şi vor primi suport psihologic.

În Romania, 1 din 10 persoane este afectată de depresie. Peste 50%dintre persoanele care suferă de depresie nu ştiu că au această afecţiune şi mai puţin de 30% ajung să se trateze.De cele mai multe ori, de teama stigmatizării sau din lipsa de bani, românii nu ajung la psiholog. La aceasta se adaugă contextul pandemic din ultimul an care, pe fondul riscului de sărăcie şi excluziune socială, a vulnerabilizat emoţional populaţia ducând la declanşarea episoadelor de anxietate şi depresie.

Campania „Transformăm lacrimile în zâmbete” este un demers social iniţiat cu scopul de a oferi accesul persoanelor defavorizate la servicii de psihoterapie şi de a le asigura o intervenţie rapidă şi specializată în situaţii de criză emoţională.

Scopul terapiei de criză este de a readuce beneficiarul la nivelul său de competenţă şi funcţionare adaptativă din perioada de pre-criză şi de a scădea impactul emoţional negativ al evenimentului la care a fost supus.

“Alături de cele două linii de helpline depreHUB, pentru adolescenţi şi adulţi, cazurile sociale au făcut şi vor face parte din preocupările Asociaţiei Happy Minds. Există încă o parte semnificativă de populaţie pentru care serviciile psihologice sunt de neatins, dar alături de partenerii Kaufland, vom reuşi să le asigurăm acestor oameni suportul specializat şi personalizat de care au atât de mare nevoie. România se confruntă nu numai cu o criză emoţională, ci şi cu o criză a serviciilor şi accesibilităţii acestora. De aceea este foarte important pentru comunitatea oamenilor de afaceri să înţeleagă că a sprijini astfel de demersuri este o dovadă de responsabilitate socială. Să ne conectăm între noi, să cooperăm şi să dăm speranţă sunt atribute de sănătate emoţională pentru fiecare dintre noi. Doar împreună putem transforma lacrimile în zâmbete.”, declară Psiholog Yolanda Cretescu, preşedintele Asociaţiei Happy Minds.

Finanţarea Kaufland România cuprinde atât susţinerea celor 1000 de sesiuni de terapie, cât şi a liniei gratuite de helpline depreHUB - 0374.456.420. Beneficiarii campaniei vor fi persoanele care suferă de atacuri de panică, stări de anxietate sau depresie, şi care au nevoie de sfatul şi ajutorul unui specialist în plină criză emoţională.

„Pentru noi, la Kaufland România, implicarea face diferenţa. De aceea ne-am alăturat iniţiativeiAsociaţiei Happy Minds de a oferi servicii de psihoterapie persoanelor vulnerabile. Experienţa pandemiei ne-a învăţat că grija pentru sănătatea mintală este esenţială şi suntem recunoscători că putem sprijini această linie gratuită şi implicit pe cei care o accesează.”, declară Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România.

Programul campaniei

Campania se va desfăşura în perioada 24 august 2021 –31 octombrie 2022, la nivel naţional.

În cadrul campaniei, persoanele defavorizate pot beneficia de 5 sesiuni online de terapie gratuită susţinute de către psihologii depreHUB. Se pot înscrie în program următoarele categorii de persoane:

  • Persoanele cu venituri individuale sub salariul minim pe economie;
  • Vârstnicii cu pensia sub salariul minim pe economie;
  • Persoanele neasigurate medical;
  • Elevii şi studenţii care au în familie venituri sub salariul minim pe economie;
  • Persoanele fără ocupaţie.

Înscrierea în program se face online, în limita locurilor disponibile, completând formularul de aici. Fiecare solicitare trebuie să fie însoţită de un dosar care urmează a fi validat de către echipa Asociaţiei Happy Minds.

Detaliile campaniei pot fi accesate pe site-ul www.deprehub.ro