Scapă de kilogramele în plus cu dieta cu avocado

2 jpg jpeg

Rezultatele unui studiu, care au fost publicate în revista „Internal Medicine Review”, arată că consumatorii de avocado au redus cu 33% riscurile de a se confrunta cu obezitatea, comparativ cu cei care nu au ales să mănânce acest fruct. Prin consumul de avocado este îmbunătăţit procesul de digestie, deoarece organismul primeşte un aport mai mare de fibre dietetice, grăsimi bune (acizii graşi mononesaturaţi şi acizii graşi polinesaturaţi), dar şi vitaminele C şi E, acid folic, magneziu, cupru şi potasiu, nutrimenţii de care are nevoie sistemul digestiv pentru a-şi îndeplini funcţiile. În plus, fructul are un conţinut scăzut de carbohidraţi, zaharuri şi sodiu. Includerea avocadoului în alimentaţie ar putea fi o modalitate foarte bună de a respecta aportul de fructe şi legume recomandate, dar şi de a scade circumferinţa taliei.

Potrivit studiilor, prin consumul de avocado sunt ţinute sub control nivelurile de insulină şi de homocisteină, care sunt asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare. Specialiştii şi nutriţioniştii recomandă avocadoul ca parte a unei diete sănătoase.

Citeşte mai multe pe această temă AICI