Scapă de kilogramele în exces cu dieta cu pomelo

1 2 jpg jpeg

Pomelo este un fruct bogat în vitamina C, de cele mai multe ori fiind comparat cu un grapefrut, însă cu unul dulce. Conţine multe vitamine şi minerale, printre care calciu, fosfor, fier şi, de aceea, poate contribui la compunerea unei dietei echilibrate şi de fortificare a organismului.

La 100 g de fruct, pomelo are doar 38 de calorii, iar acest aport energetic mic îl recomandă cu succes în curele de slăbit, în care sunt permise şi fructe şi legume, cu condiţia să fie alese cele care nu au zahăr prea mult.

Pe lângă acestea, pomelo deţine şi o cantitate mare de fibre alimentare, care uşurează digestia, asigurând un tranzit intestinal mai bun şi stimulează imunitatea.

Cum trebuie să ţii dieta cu pomelo

În primul rând trebuie să bei cel puţin 1,5 –2 litri de apă pe zi. De asemenea, poţi bea ceaiuri de plante, ceai verde şi sucuri de fructe proaspete.

Regimul poate fi adaptat în funcţie de nevoile fiecăruia. Poţi mânca la gustare fructe nu foarte dulci, iar la prânz şi cină te poţi delecta cu grătar de carne de vită, fără grăsime. Şi carnea de pui şi de peşte sunt acceptate, dacă sunt preparate dietetic, adică nu sunt prăjite.

Reţine!

La fel ca în cazul oricărei diete rapide, se recomandă avizul medicului pentru a ţine această cură. Nu trebuie o urmezi dacă suferi de colon iritabil sau dacă ai sistemul imunitar slăbit. Poţi lua suplimente cu vitamine, în caz de carenţe nutriţionale.

Află în ce constă meniul zilnic AICI