Şase paşi pentru a păstra rezultatele albirii dinţilor

2 jpg jpeg

Primele două zile după albirea dinţilor sunt cele mai critice. După procedura de albire, porii dinţilor sunt deschişi şi extrem de sensibili la colorare. Aşadar, ce ar trebui să ştim pentru a păstra rezultatul cât mai multă vreme şi pentru a preveni/reduce sensibilitatea dentară?

Evitarea alimentelor colorate

Imediat după albire dintele este poros, deci foarte vulnerabil la pătare. Aşadar, rezultatul minunat pe care tocmai l-am obţinut se poate atenua masiv chiar în primele zile după procedură. “În 48 de ore după albire saliva va ajuta la remineralizarea smalţului şi dinţii ar trebui să devina treptat mai rezistenţi la alimente care au tendinţa de a colora. Cu toate acestea, va trebui să evitam pentru o perioadă cât mai lungă, nu doar în primele zile, alimentele care pătează: cafea, vin roşu, sosuri roşii, afine, coacăze, sfeclă roşie, sos de soia etc. şi să consumăm băuturile cu paiul. Regula generală este că orice pătează un tricou alb, pătează în timp şi dinţii”, explică dr. Mihaela Dan, specialist ortodont.

Evitarea fumatului

Fumatul reprezintă una din cauzele majore ale îngălbenirii dinţilor, fiind o ameninţare la culoarea lor imediat după albire, cînd porozitatea smalţului va accentua depunerea substanţelor colorante din tutun. Aşadar, cel puţin în primele 24 ore este recomandată renunţarea la ţigări.

Află mai multe despre cum să îţi păstrezi dinţii albi AICI