Şase cafele pe zi protejează de cancerul de uter şi de prostată

1 2 jpg jpeg

Experţii americani au efectuat un studiu la care au participat 117.000 de voluntari, dintre care 67.000 de femei şi 50.000 de bărbaţi. Toţi au fost supravegheaţi timp de 20 de ani.

Deşi tot mai multe persoane reduc numărul ceştilor de cafea din cauza riscului de hipertensiune, noul experiment vine cu dovezi pro consumului de cafea.

În urma studiului, s-a descoperit că persoanele care obişnuiesc să consume zilnic cafea au mai puţine riscuri de a se confrunta cu diabet de tip II, calculi biliari, cancer de colon şi chiar boala Parkinson.

Efectele au putut fi observate în timpul cercetării şi la cafeaua decofeinizată, nu doar la cea cu cofeină. Prin urmare, beneficiile pentru sănătate nu sunt legate strict de cofeină.

Consumul de ceai nu a avut niciun impact asupra reducerii sau creşterii riscurilor de apariţie a cancerului.

Studiile au arătat că femeile care au consumat între patru şi şase ceşti de cafea pe zi au fost mai ferite de riscul de a face cancer la uter cu 25%, faţă de cele care au băut mai puţin de o ceaşcă de cafea zilnic.

La bărbaţii care au consumat peste patru ceşti de cafea pe zi s-a observat o micşorare de până la 18% a riscului de apariţie a cancerului de prostată şi până la 60% a celorlalte tipuri de cancer.