Sângerările în urină, posibil semn al cancerului renal

1 2 jpg jpeg

Deşi în majoritatea cazurilor ar putea fi vorba de o afecţiune minoră, specialiştii atenţionează persoanele care au astfel de simptome.

Pentru orice sângerare, oricât este de mică, este necesar controlul medical, este îndemnul medicilor care au constatat că numărul diagnosticărilor cu cancer la rinichi a crescut, numai în Anglia, cu o treime în ultimii zece ani.

La fel s-a întâmplat şi în cazul deceselor provocate de această boală. Numărul lor a crescut cu 7%. Cercetătorii leagă cauza creşterii numărului mare de diagnosticări cu cancer renal de un stil de viaţă nesănătos.

Fumatul şi obezitatea măresc riscul de cancer la rinichi, dar un diagnostic aflat în faze incipiente ale bolii poate să scadă semnificativ rata mortalităţii.

Sângerările în urină poate fi un posibil semn al cancerului renal

Sângele în urină este un simptom întâlnit la mai mult de 80 % din pacienţii diagnosticaţi cu cancer renal. Totuşi, atunci când au fost întrebaţi despre ce simptome sau semne au avut, numai o treime dintre cei care au participat la studiu au menţionat sângerări neaşteptate.

Posibilele simptome pentru cancerul la rinichi pot fi: sângerări în urină, nevoia de a urina des sau brusc, durere în timpul urinării, durere persistente în josul coastelor.

Profesorul Kevin Fenton, director al Sănătăţii Publice din Marea Britanie, spune că odată ce ai aceste simptome nu este neapărat necesar să ai cancer. El recomandă controalele medicale, pentru că fiecare simptom poate fi un semn de afecţiune care necesită un tratament.