Sanador a m─ârit capacitatea de testare COVID-19. Rezultatele, disponibile a doua zi, ┼či ├«n limba englez─â

1 laborator 3 jpg jpeg

Datorit─â solicit─ârii ├«n cre┼čtere pentru testarea Covid-19 prin biologie molecular─â RT - PCR, Sanador a m─ârit capacitatea de testare prin achizi┼úia de noi echipamente ┼či recrutarea de personal medical specializat. Drept urmare, laboratorul poate prelucra un num─âr mai mare de teste, iar rezultatele sunt disponibile a doua zi de la prelevarea probelor. Buletinul de analize poate fi eliberat, la cerere, ┼či ├«n limba englez─â,astfel ├«nc├ót s─â poat─â fi utilizat ├«n c─âl─âtoriile ├«n str─âin─âtate.

Prelevarea probelor pentru testarea Real Time PCR se face doar pe bază de programare, în puncte de recoltare dedicate, cu protocoale stricte, pentru a diminua riscul de transmitere a bolii.

Testele de identificare Real Time PCR, gold standard-ul pentru detectarea SARS-CoV-2, sunt teste de biologie molecular─â ce confirm─â prezen┼úa acestui virus ┼či sunt recomandate pentru pacien┼úii suspec┼úi. Organiza┼úia Mondial─â a S─ân─ât─â┼úii recomand─â ca diagnosticul s─â se pun─â utiliz├ónd aceste teste. Avantajul lor este c─â pun ├«n eviden┼ú─â virusul, chiar dac─â titrul viral este foarte sc─âzut, adic─â virusul este prezent ├«n organism ├«n cantit─â┼úi foarte mici.

Acest tip de test utilizeaz─â exsudatul nazofaringian, secre┼úia colectat─â prin tamponarea profund─â a interiorului nasului ┼či g├ótului - aici este cel mai probabil ca virusul s─â se g─âseasc─â ├«n cantit─â┼úi mai mari ┼či tot aceste locuri sunt u┼čor accesibile pentru recoltare. Pacientul trebuie ├«ns─â s─â specifice dac─â folose┼čte vreun tratament local cu pic─âturi pentru c─â poate influen┼úa rezultatul testului.

Tehnica Real Time PCR este o tehnic─â sensibil─â, de aceea este foarte important─â preg─âtirea corespunz─âtoare a personalului din departamentul de biologie molecular─â ┼či, de asemenea, respectarea normelor de biosiguran┼ú─â. At├ót pentru siguran┼úa pacien┼úilor c├ót ┼či pentru cea a echipei medicale, ├«n cadrul Sanador, personalul care preleveaz─â probele respect─â normele de siguran┼ú─â.