Să luăm aspirină preventiv? Mai bine nu

1 2 jpg jpeg

Potrivit cercetărilor efectuate de experţii de la Universitatea St. George dn Londra, administrarea unei aspirine pe fiecare zi poate dăuna inimii, informează BBC News.

Cum au descoperit oamenii de ştiinţă că aspirina poate face mai mult rău decât bine? În urma experimentului la care au participat 100.000 de persoane, s-a constatat că administrarea unei pastile de aspirină pe zi duce la scăderea riscului cu 10% de a suferi de boli cardiovasculare.

Dar nu presupune şi o reducere a riscului de deces din cauza unui accident cardiovascular sau cancer. În plus, aspirina poate cauza hemoragii interne, cu 30% mai mult decât dacă nu ar fi consumată zilnic.

Concluziile studiului, care au fost publicate în Arhiva de Medicină Internă, arată că administrarea unor doze mici de aspirină pe zi poate conduce la reacţii adverse şi riscuri mai mari decât beneficiile pe care le are asupra sănătăţii.

Mai precis, aspirina poate contribui la protejarea pacienţilor care suferă de boli cardiovasculare de formarea cheagurilor de sânge.

Pe termen lung însă, aspirina poate provoca hemoragii interne, dar şi sângerări oculare.