S-a lansat steriletul f─âr─â hormoni, cu form─â sferic─â. Ce avantaje are

1 thumbnail steriletul jpg jpeg

Cea mai nou─â ┼či inovatoare metod─â de contracep┼úie intrauterin─â, este acum disponibil ┼či ├«n Rom├ónia. Steriletul este non-hormonal, este primul ┼či singurul ├«n form─â de sfer─â - ceea ce ├«nseamn─â c─â se adapteaz─â fiziologic la forma uterului - ┼či este 99% eficient.

IUB (IntraUterine Ball) Ballerine are o serie de avantaje. ├Än primul r├ónd, nu con┼úine hormoni. Acesta este un avantaj extrem de important ├«n cazul multor femei care ar vrea s─â aleag─â acest tip de metod─â contraceptiv─â, dar se feresc de tratamente hormonale ┼či de efectele adverse pe care ele le aduc. ÔÇ×Func┼úioneaz─â dup─â acelea┼či principii ca alte dispozitive contraceptive intrauterine care au ├«n componen┼úa lor cupru ┼či nu con┼úin hormoni. Mai exact, de ├«ndat─â ce este introdus ├«n uter, elibereaz─â cantit─â┼úi mici de cupru pentru a ├«mpiedica ├«n mod continuu apari┼úia unei sarcini.ÔÇŁ, spune prof. dr. Claudia Mehedin┼úu, medic ginecolog.

Forma ┼či dimensiune. IUB Ballerine are form─â de sfer─â, deci este diferit de toate celelalte dispozitive care au forma literei ÔÇ×TÔÇŁ, ┼či se adapteaz─â u┼čor corpului femeii. Dintre toate steriletele existente pe pia┼ú─â, acesta are cel mai mic diametru ÔÇô 15 mm. Datorit─â formei 3D ┼či a celei mai mici dimensiuni, Ballerine nu r─âne┼čte, nu perforeaz─â ┼či nu irit─â.

Materiale de calitate. Este realizat din materiale de ├«nalt─â calitate: cupru pur ┼či nitinol, din care se realizeaz─â ┼či stenturile coronariene.

Este potrivit pentru toate v├órstele, inclusiv pentru femeile tinere care nu au fost ├«ns─ârcinate. Fertilitatea este reinstaurat─â imediat dup─â ├«nl─âturare. Nu afecteaz─â libidoul, ovula┼úia ┼či nici nu ├«ngra┼č─â.

Are o eficien┼ú─â de peste 99% ├«n prevenirea sarcinii, dar ┼či o durat─â de via┼ú─â de p├ón─â la cinci ani.

ÔÇ×Poate fi inserat doar de c─âtre medicul ginecolog dup─â o consulta┼úie ┼či alte investiga┼úii prealabile. Medicul m─âsoar─â uterul pacientei ┼či insereaz─â steriletul pre├«nc─ârcat ├«n cel mai sub┼úire tub de inser┼úie. Steriletul ├«┼či g─âse┼čte pozi┼úia ideal─â ┼či r─âm├óne ├«n interiorul uterului.ÔÇŁ, spune doctor Diana Mihai, medic ginecolog.

Dispozitivul nu poate fi folosit de femeile însărcinate, de cele care au o formă anormală a uterului, suferă de afecţiuni ale colului uterin sau au alergie la unul dintre materialele componente.