S-a lansat serviciul de teledermatologie

1 telemedicine 1240 620x330 jpg jpeg

Serviciile de telemedicină sunt la mare căutare în contextul pandemiei, când deplasările, inclusiv cele la medic, sunt limitate. De pildă, pacienţii care au nevoie de consultaţii la medicul dermatolog pot încerca serviciul de teledermatologie.

Anumite probleme de s─ân─âtate ale pacien┼úilor nu pot fi am├ónate f─âr─â riscul ca acestea s─â se transforme ├«n urgen┼úe medicale ulterioare. Pacien┼úii cu boli precum psoriazisul ┼či dermatita seboreic─â pot apela la un serviciu de teledermatologie deschis de o clinic─â de profil.

 ÔÇ×┼×tiu c─â sunte┼úi cu to┼úii ├«ngrijora┼úi, dar ┼či c─â fiecare problem─â medical─â care apare ├«n aceast─â perioad─â devine o urgen┼ú─â pentru cel care sufer─â. Acesta este motivul pentru care deschidem platforma online de teledermatologie - ca s─â st─âm fa┼ú─â-├«n-fa┼ú─â cu pacien┼úii no┼čtri ┼či s─â ├«i putem ├«ndruma dar s─â evit─âm contactul directÔÇŁ, Dr. Mihaela Leventer, medic dermatolog, fondator Dr. Leventer Centre.

O mare parte din bolile de piele ├«mbrac─â aspecte foarte caracteristice, u┼čor de recunoscut de medicul dermatolog. Altele au semne cutanate comune, ├«nt├ólnite ├«n multe alte afec┼úiuni de piele, ┼či necesit─â analize speciale sau o urm─ârire direct─â a evolu┼úiei pentru a putea stabili un diagnostic ┼či apoi un tratament.

Afecţiunile care pot beneficia de teledermatologie sunt:

ÔÇó Acneea

ÔÇó Rozaceea

ÔÇó Dermatita seboreic[

ÔÇó Alopecie localizata sau generalizata (c─âderea p─ârului)

ÔÇó Zona zoster

ÔÇó Erup┼úii cu pattern clar, ca herpes simplex

ÔÇó Zona zoster

ÔÇó Psoriazis

ÔÇó Pitiriazis rozat Giber

ÔÇó Vitiligo

ÔÇó Eczema

ÔÇó Dermatita atopic─â

ÔÇó Insuficien┼úa venoas─â cronic─â

ÔÇó Melasma

ÔÇó Micoze

ÔÇó Diverse leziuni cutanate cu aspect specific

Ce nu poate fi consultat online:

ÔÇó Orice afec┼úiune de piele care necesit─â investiga┼úii suplimentare sau biopsie

ÔÇó Nu se poate face controlul general al pielii sau al aluni┼úelor

ÔÇó Nu se poate face o evaluare a tumorilor cutanate

ÔÇó Bolile considerate cu evolu┼úie grav─â

ÔÇó Bolile care afecteaz─â mai multe zone corporale

ÔÇ×Prin consulta┼úia online nu putem realiza examene complete ale pielii ┼či nu putem examina suspiciuni de cancer sau leziuni neclare, pentru care este nevoie de analiza cu dermatoscopul, ┼či/sau de biopsie. Pentru aceste servicii, se vor stabili pa┼čii urm─âtori ├«mpreun─â cu medicul. ├Än urma consulta┼úiei online, dermatologul va decide dac─â este nevoie sa cheme pacientul ├«n clinic─âÔÇŁ, Dr. Mihaela Leventer.

Pentru a programa o consulta┼úie online, pacientul nu are nevoie dec├ót de un dispozitiv inteligent (smartphone, tablet─â, laptop) ┼či o conexiune la Internet. Urm─âtorul pas este s─â ├«┼či deschid─â un cont pe platforma de Teledermatologie Dr. Leventer Centre ┼či s─â se programeze la unul dintre dermatologii centrului ÔÇô Dr. Anca Stanciu, Dr. Lumini┼úa Geamba┼ču, Dr. Alexandra Zota, Dr. Casandra Col┼úoiu.