S-a lansat platforma digital─â de educare privind riscurile expunerii la soare

1 zilele protectiei solare 2020 jpg jpeg

Ini┼úiativa face parte din campania ÔÇ×Zilele Protec┼úiei SolareÔÇŁ, ajuns─â anul acesta la cea de-a 10-a edi┼úie. Prin intermediul campaniei, La Roche-Posay Rom├ónia pune la dispozi┼úia tuturor expertiza medicilor dermatologi ┼či metodele eficiente de protec┼úie ┼či auto-evaluarea aluni┼úelor pentru depistarea timpurie a riscului de cancer de piele.

Pentru a limita riscul apari┼úieide cancere de piele, LÔÇÖOr├ęal Rom├óniaÔÇô prin brandul La Roche-PosayÔÇôlanseaz─â platformadigital─â www.protectiasolara.ro, cu scopul educ─ârii, preven┼úiei ┼či con┼čtientiz─ârii riscului de expunere neprotejat─â la soare ┼či totodat─â pentru a sublinia importan┼úa folosirii produselor de protec┼úie solar─â.

ÔÇ×Faptul c─â ├«n Rom├ónia doar 18% dintre femei includ crema de protec┼úie solar─â ├«n rutina zilnic─â este unul dintre motivele brandului La Roche-Posay de a se lupta pentru informarea ┼či educarea consumatorilor privind importan┼úa folosirii zilnice a produselor de protec┼úie solar─â. De zece ani atragem aten┼úia asupra riscurilor asociate expunerii neprotejate la soare ┼či oferim rom├ónilor posibilitatea de a-┼či testa aluni┼úele, gratuit,  pentru o depistare timpurie a anomaliilor. Cum anul 2020 ne-a adus├«n fa┼úa unei situa┼úii speciale, campania a trebuit s─â fie reg├óndit─â, pentru a proteja s─ân─âtatea ┼či siguran┼úa pacien┼úilor ┼či a medicilor dermatologi care ne sunt al─âturi. A┼čadar, consulta┼úiile gratuite la medicul dermatolog au fost ├«nlocuite de o platform─â digital─â de educare despre expunerea la soare ┼či cancerul de pieleÔÇŁ, a declarat Natalyia Syerikova, General Manager al Diviziei de Cosmetic─â Activ─â din cadrul LÔÇÖOr├ęal Rom├ónia.

Cancerul de piele este unul dintre cele mai comune cancere diagnosticate ├«n ├«ntreaga lume. Conform Organiza┼úiei Mondiale a S─ân─ât─â┼úii, unul din trei cazuri este un cancer de piele, estim├ónd c─â anual sunt diagnosticate intre 2 ┼či 3 milioane de cazuri non-melanom la nivel mondial.├Än plus, este estimat─â o cre┼čtere a num─ârului de cazuri de melanom la 340.271 ├«n 2025, o cre┼čtere de 18%, la nivel mondial.

├Än Europa se depisteaz─â anual peste 144.000 de cazuri, iar 27.000 de persoane ├«┼či pierd via┼úa ├«n fiecare an din cauza cancerului de piele.

În România, mortalitatea este mai mare decât media europeană, indicând faptul că boala este depistată mai târziu, în stadii mai avansate.

De┼či soarele este esen┼úial pentru via┼ú─â ┼či ofer─â diferiteavantaje, trebuie s─â devenim mai con┼čtien┼úi de efectele d─âun─âtoare pe care razele UV le au asupra pielii, de la ├«mb─âtr├ónirea prematur─â sau petele de pigmentare, p├ón─â la cancerul de piele. Sunt suficiente cinci arsuri solare p├ón─â la v├órsta de 20 de ani, pentru ca riscul apari┼úiei melanomului (cancerul de piele) s─â poat─â cre┼čte cu p├ón─â la 80%.

├Än urma unui studiu realizat de IPSOS pentru La Roche-Posay ├«n 23 de ┼ú─âri din ├«ntreaga lume, 88% dintre cei chestiona┼úi au fost con┼čtien┼úi de riscurile dezvolt─ârii cancerului de piele atunci c├ónd se expun la soare f─âr─â protec┼úie. Cu toate acestea, doar 18% dintre ei au men┼úionatc─â se protejeaz─â ├«ntotdeauna de soare.

Potrivit medicilor dermatologi, cea mai eficient─â metod─â de prevenire a melanomului esteverificarea constant─â a aluni┼úelor. De asemenea, umbra, ├«mbr─âc─âmintea ┼či p─âl─âriile ofer─â o foarte bun─â protec┼úie, completate de aplicarea protec┼úiei solare pe acele p─âr┼úi ale corpului care r─âm├ón expuse la soare.

Platforma digital─â lansat─â de La Roche-Posay aduce mai aproape de consumatori expertiza medicilor dermatologi ├«n ceea ce prive┼čte expunerea responsabil─â la soare. Vizitatorii vor g─âsi pe platform─â con┼úinut scris ┼či video despre expunerea responsabil─â la soare, solu┼úiieficiente de protec┼úie solar─â ├«n func┼úie de fiecare nevoie a pielii, dar ┼či metode de auto-evaluare aaluni┼úelor pentru a descoperi leziuni suspecte.

Cu scopul dea atrage aten┼úia ├«nc─â ┼či mai mult asupraacestei teme,Adela Popescu, Alex Dima, Amalia Enache, dr Mihaela Leventer, MelaniaMedeleanu┼či Vladimir Draghia s-au implicat├«ntr-un video manifest carevorbe┼čtedespre pericoleleexpunerii neprotejate la soare.