S-a descoperit o nou─â terapie anticancer

1 2 jpg jpeg

Rom├ónul locuie┼čte ├«n SUA de 23 de ani ┼či este cercet─âtor ├«n ┼čtiin┼úe biomedicale. Face parte dintr-o echip─â de geneticieni care lucreaz─â cot la cot ├«n folosul vindec─ârii semenilor de cancer.

Noul remediu la care lucrează luptă împotriva cancerului la nivel molecular, cu ajutorul celulelor imune din organismul uman.

Cum procedeaz─â

├Änt├ói se iau limfocite (celulele albe) ┼či se adaug─â anumite programe genetice pentru a le determina s─â recunoasc─â celulele maligne. Cercet─âtorii spun c─â acestea practic func┼úioneaz─â ca un fel de ÔÇ×GPS molecularÔÇť. Odat─â ce sunt dotate cu acest ÔÇ×programÔÇť, sunt reintroduse ├«n corp. Ace┼čti receptori artificiali se vor multiplica ┼či vor ├«ncepe s─â caute peste tot ├«n organism, pentru a descoperi ┼či distruge celulele maligne.

Ca orice studiu ├«n domeniul medical, pentru a i se testa eficien┼úa se lucreaz─â pe clasa de pacien┼úi care sufer─â de acea boal─â. Speciali┼čtii au relatat c─â la acest tratament inovator au r─âspuns deja jum─âtate din bolnavii cu leucemie ┼či cu limfon avu┼úi la studiu. De asemenea, un rezultat de-a dreptul uimitor este c─â 40% dintre ei au r─âspuns aproape complet.

Bolnavii cu limfom non-Hodgkin agresiv

Vorbind despre această inovaţie în domeniul medical, cercetătorii menţionează că, potrivit primelor rezultate ale acestui studiu efectuat pe 101 pacienţi cu limfom non-Hodgkin agresiv, 41% dintre bolnavi au răspuns la tratament, iar după jumătate de an, 36 % dintre pacienţi au avut un răspuns complet.

Veste bună pentru români

Pentru a veni ├«n sprijinul bolnavilor de cancer din Europa, reprezentan┼úii echipei de cercetare sper─â ca ├«n acest an s─â ob┼úin─â autoriza┼úie pentru v├ónzarea medicamentului ┼či pe pia┼úa european─â.

Speciali┼čtii explic─â faptul c─â fiecare tip de cancer r─âspunde ├«n mod diferit la aceast─â nou─â terapie ├«mpotriva cancerului.