S-a descoperit elixirul tinereţii!

1 2 jpg jpeg

Trei contacte sexuale pe săptămână ne întineresc, în medie, cu zece ani, ne spun oamenii de ştiinţă de la Spitalul Regal din Edinburgh.

Cercetarea coordonată de profesorul David Weeks a fost efectuată pe o perioadă de 10 ani, iar la ea au luat parte 3.500 de persoane, bărbaţi şi femei din Europa şi din SUA.

Unii dintre participanţii la studiu păreau mai tineri decât vârsta lor reală, iar profesorul Weeks îi considera chiar „supertineri”. Printre ei se aflau persoane care aveau 20 şi 104 ani, însă cei mai mulţi aveau în jur de 50 de ani.

Vârsta acestora a fost aproximată de un juriu care nu avea niciun fel de informaţie despre participanţii la cercetare.

Interogându-i despre anumite detalii legate de viaţa intimă a participanţilor la studiu, Weeks a observat mai multe aspecte comune la „supertineri”.

Aceştia aveau un stil de viaţă activ, făceau sport în mod regulat. În afară de acest aspect, „supertinerii” aveau contacte sexuale de trei ori pe săptămână. Atenţie! Cei care făceau sex mai des de trei ori săptămânal nu aveau beneficii suplimentare.

O cercetare din 2004 arăta că activitatea sexuală intensă (20 de contacte sexuale pe lună) reduce cu o treime riscul de cancer de prostată.