S-a descoperit de ce nu reuşim să reţinem numele

1 2 jpg jpeg

Profesor în psihologie, Richard Harris spune că atunci când uităm numele unei persoane, nu trebuie să dăm vina pe memoria proastă.

Nu creierul este cel care deţine abilitatea de a dicta câte nume de persoane vei putea reţine. Motivaţia are un rol hotărâtor în această situaţie.

„Toţi oamenii reţin foarte bine doar lucruri care îi interesează, prin urmare fiecare reţine lucruri diferite“, a declarat Harris.

„Mulţi oameni se complac cu ideea că e greu să reţii nume de persoane şi nu mai fac niciun efort în acest sens“, mai spune omul de ştiinţă.

Richard Harris este de părere că unele persoane nu au suficientă încredere în capacitatea de memorare sau în aptitudinile sociale.

Mai mult, omul de ştiinţă american spune că mulţi dintre noi suntem stânjeniţi să mai întrebăm o dată care este numele persoanei care tocmai ni s-a recomandat.

Dar de la a nu acorda suficientă atenţie prezentării şi până la a spune că nu suntem buni la memorarea numelor este diferenţă. Iar diferenţa o face interesul pentru acel lucru.