S-a deschis primul centru de terapie prin sport pentru copiii cu nevoi speciale din România

1 2 jpg jpeg

Centrul Climb Again este situat pe şoseaua Berceni, numărul 8, Bucureşti şi găzduieşte o sală de escaladă şi aventură, săli de antrenament şi spaţii de terapie pentru tinerii beneficiari.

Echipa Centrului Climb Again reuneşte specialişti din diferite domenii, care oferă o abordare terapeutică integrativă. Pe lângă antrenamentele sportive dedicate, copiii beneficiază de sprijin psihologic şi terapeutic, precum şi de coaching, pentru o mai bună integrare socială.

Prin deschiderea acestui Centru, capacitatea operaţională a Asociaţiei Climb Again creşte semnificativ, astfel că peste 2.000 de copii cu deficienţe vor putea beneficia anual de sprijin terapeutic integrativ, de zece ori mai mult faţă de perioada anterioară deschiderii centrului.

Asociaţia Climb Again oferă sesiuni gratuite de terapie prin escaladă, kinetoterapie şi consiliere psihologică pentru copii şi tineri cu deficienţe, iar rezultatele sunt impresionante. Primii beneficiari şi-au reconfigurat stilul de viaţă şi au realizat lucruri ce păreau imposibile, fie că vorbim despre cei care se simt pregătiţi să-şi găsească un job, de tinerii nevăzători care şi-au învins jena de a ieşi în public cu bastonul sau de cei care, acum, fac performanţă la competiţii naţionale şi internaţionale de paraclimbing.

,,Misiunea Climb Again este să ofere o viaţă normală persoanelor cu dizabilităţi. Ce înseamnă o viaţă normală? Înseamnă o viaţă în care au şansa să îşi atingă propriul potenţial, la fel cum o au şi persoanele fără dizabilităţi. Punem foarte mare accent pe abilităţile care îi ajută pe copii să aibă o viaţă independentă şi să se integreze cu normă întreagă în societate,” spune Claudiu Miu, fondator şi Preşedinte al Asociaţiei Climb Again şi campion balcanic la escaladă. Înfiinţarea Centrului Climb Again a fost posibilă datorită susţinerii acordate de Kaufland România, precum şi datorită sprijinului acordat de partenerii Asociaţiei şi a miilor de donatori individuali care s-au implicat în campania ”Pune-te în ochii lor”, desfăşurată în această vară.

,,La Kaufland România credem în şanse egale pentru toti. Prin proiectul Climb Again, ne dorim ca şi copiii cu nevoi speciale să aibă parte de experienţe care să le dovedească faptul că nu există limite, că pot să depăşească bariere, să experimenteze şi să facă performanţă. Dincolo de beneficiile fizice ale sportului, centrul de escaladă reprezintă pentru aceşti copii si o modalitate de a socializa. Este un pas spre autonomie, spre o viaţă independentă”,a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România.

,,Am fost copleşiţi de ajutorul pe care l-am primit şi dezvoltăm în continuare proiecte pe măsura încrederii care ni s-a acordat. Am înfiinţat şi un număr pentru donaţii recurente de 2 euro/lună, care pot fi donaţi trimiţând un SMS cu textul VEZI la 8844. Cinci astfel de SMS-uri asigură o şedinţă gratuită de terapie pentru un copil”, a mai declarat Claudiu Miu, care va spune întreaga poveste a aventurii Climb Again la lansarea de miercuri.