Rutina lui Raed Arafat la sosirea acasă, pentru a evita transmiterea coronavirus: ”Pantofii sunt scoşi la intrarea în apartament”

1 raed arafat precizari coronavirus ordonanta militara iesit din casa 840x500 jpg jpeg

Medicul Raed Arafat a explicat care este rutina sa zilnică pentru a se proteja împotriva coronavirusului.

Medicul ne linişteşte şi ne spune că virusul nu se ia pe haine, dar că ar fi necesar să ne descălţăm la intrarea în casă.

”Pantofii sunt scoşi la intrarea în apartament. Hainele sunt şi ele scoase şi duse la spălat. Oricum, virusul nu se ia de pe haine. Decât dacă cineva a strănutat pe tine. Chiar şi aşa, tot o să moară. Nu rezistă pe haine. După ce m-am spălat pe mâini mă dezinfectez cu o soluţie pe bază de alcool”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Raed Arafat spulberă mitul transmiterii coronavirus prin intermediul alimentelor şi recomandă să spălăm ca şi până acum toate fructele şi legumele pe care le consumăm.

”Telefonul trebuie dezinfectat des. Cu şerveţele umede şi chiar cu soluţii cu alcool, dacă are folie pe el. Fructele şi legumele trebuie spălate. Şansa mare e să iei coronavirus de la cineva care strănută şi tuşeşte în faţa ta. De pe suprafeţe pe care le-au atins cei bolnavi”, a spus Raed Arafat.