Românii şi produsele SPF: 8 din 10 români declară că folosesc produse cosmetice cu SPF doar vara

1 protectia solara jpg jpeg

În fiecare an, Organizaţia Mondială a Sănătăţii ne reaminteşte cât de importantă este protecţia solară. Expunerea îndelungată în faţa razelor dăunătoare nu conduce doar la arsuri solare sau insolaţie, ci poate cauza în timp şi cancerul de piele. Tocmai de aceea OMS ne recomandă măsuri prin care să ne ajute să ne ferim pe toată durata unui an, cu precădere folosirea protecţei solare de tipul SPF.

Chiar dacă romanii stau în medie pe zi 3h30min afară doar 35% se dau cu crema aproximativ în fiecare zi când ies din casă, iar 63% se dau doar atunci când merg la plajă. Mai mult de atât, 8 din 10 români declară ca folosesc produse cu SPF doar vara. 

3 protectie solara jpg jpeg

Deşi consumatorii susţin că au auzit de SPF şi cunosc importanţa utilizării unei protecţii solare SPF (53%), cercetarea efectuată de

relevă faptul că doar 17% înţeleg semnificaţia corectă. De fapt, un mai mult de jumătate nu înţeleg termenii folosiţi pentru protecţiile solare precum SPF sau au o înţelegere eronată.

2 ce inseamna spf jpg jpeg

Datele au fost colectate: 

pe un eşantion reprezentativ national (urban şi rural), 1005 interviuri + Marja de eroare este de +/-3%. Nivel de încredere: 95%.

Perioada de colectare: 26.07-03.08.2021