Rom├ónii se vor putea vaccina anti-COVID-19 din ma┼čin─â. Anun┼úul medicului Valeriu Gheorghi┼ú─â

1 shutterstock 1681012441 jpg jpeg

├Än perioada urm─âtoare, vor fi identificate locurile potrivite pentru ├«nfiin┼úarea de centre de vaccinare de tip drive-thru, a anun┼úat dr. Valeriu Gheorgi┼ú─â, pre┼čedintele Comitetului na┼úional de coordonare a activit─â┼úilor privind vaccinarea ├«mpotriva SARS-CoV-2.

Centrele de vaccinare de tip drive-thru ar putea fi folosite în România în etapa a treia a procesului de imunizare contra COVID-19. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat ca aceste centre să fie amenajate în marile aglomerări urbane, care permit oamenilor accesul cu mijloace auto proprii.

ÔÇ×Centrele de tip ÔÇśdrive-thruÔÇÖ (...) sunt prev─âzute pentru etapa a treia. ├Än perioada urm─âtoare vom identifica loca┼úiile potrivite ┼či, eventual, ora┼čele ├«n care vom lua ├«n calcul ├«nfiin┼úarea unui astfel de centru de tip ÔÇśdrive-thruÔÇÖ, pe de o parte, pe de alt─â parte, prioritatea noastr─â imediat─â este legat─â de opera┼úionalizarea centrelor mobile de vaccinare care s─â asigure vaccinarea celor din mediul rural, a persoanelor care nu au acces la un centru de vaccinare fixÔÇŁ, a declarat Valeriu Gheorghi┼ú─â, pre┼čedintele Comitetului na┼úional de coordonare a activit─â┼úilor privind vaccinarea ├«mpotriva SARS-CoV-2, ├«ntr-o conferin┼ú─â de pres─â, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Specialistul a amintit c─â pentru toat─â campania de vaccinare anti-COVID-19 sunt prev─âzute aproximativ 750 de astfel de centre, cumul├ónd peste 1.760 de cabinete de imunizare. ÔÇ×Peste 100.000 de persoane ar putea fi vaccinate zilnic ├«n toate aceste cabinete de vaccinare", a completat Gheorgi┼ú─â.