Românii au nevoie de lecţii de igienă. Uite în ce scop folosesc săpunul lichid

1 2 jpg jpeg

Un nou studiu dezvăluie un obicei îngrijorător: săpunul lichid sau dezinfectantele de uz casnic sunt folosite pentru igiena protezei dentare, în locul soluţiilor speciale de curăţare.

Alte metode necorespunz─âtoare de igien─â folosite de purt─âtorii de proteze includ folosirea ├«n─âlbitorului de uz casnic, detergentului pentru vase ┼či o┼úetului, arat─â studiul.

Rezultatele studiului interna┼úional, realizat ├«n ┼čase ┼ú─âri, au fost anun┼úate ├«n premier─â ├«n cadrul unui simpozion desf─â┼čurat cu sus┼úinerea unei importante companii farmaceutice, la Congresul Asocia┼úiilor Interna┼úionale pentru Cercetare ├«n Stomatologie (IADR) din Cape Town, Africa de Sud.

Popula┼úia care poart─â proteze dentare este ├«n cre┼čtere: inciden┼úa protezelor dentare la grupa de v├órst─â 60+ este ridicat─â.

├Än Rom├ónia, num─ârul v├órstnicilor ajunge la aproape 4 milioane ┼či jum─âtate, ├«n timp ce fenomenul ├«mb─âtr├ónirii popula┼úiei este din ce ├«n ce mai pronun┼úat.

Studiul indic─â o nevoie de educare a popula┼úiei asupra modului corect de utilizare ┼či ├«ntre┼úinere a protezelor dentare.