Rom├ónii ajun┼či la Urgen┼úe au mai multe ┼čanse de supravie┼úuire

1 2 jpg jpeg

Recent, a fost finalizat─â extinderea re┼úelei de telemedicin─â de urgen┼ú─â la ├«nc─â 16 spitale din ┼úar─â, cu centrul de coordonare ├«n Bucure┼čti, la Spitalul de Urgen┼ú─â Floreasca. Astfel, re┼úeaua na┼úional─â a fost extins─â la 56 de spitale din 19 jude┼úe. Telemedicina ├«nseamn─â acces rapid la sfatul unui medic prin comunicare la distan┼ú─â. De regul─â, sistemul este folosit ├«n serviciul de urgen┼ú─â.

Prin intermediul unui sistem de video-conferin┼ú─â ┼či al unei aparaturi de monitorizare a semnelor vitale, medicii din spitalele incluse ├«n re┼úea primesc recomand─âri din partea speciali┼čtilor afla┼úi la cele doua centre de comand─â situate la Spitalul Clinic de Urgen┼ú─â Bucure┼čti (Floreasca) si la Spitalul Clinic Jude┼úean T├órgu Mure┼č.

Medicii de la centrul de comand─â ofer─â sprijin colegilor lor pe baza informa┼úiilor venite. Ei au acces chiar la m─âsur─âtorile f─âcute pacien┼úilor afla┼úi ├«n stare critic─â: puls, rata respiratorie, EKG, puls-oximetrie, CO2 ┼či tensiune arterial─â.