Riscul dietelor-şoc ţinute după ureche. VIDEO:

1 2 jpg jpeg

Şerban Damian: Eu sunt de partea echilibrului. Pornind de la dezvoltarea noastră ca oameni de când ne-am adaptat să conumăm o mulţime de alimente. Unii trăiesc cu plante, cu orez, putem consuma orice, ne adapătm să consumăm o mulţime de alimente. Când oamenii au început să crească animale s-au adaptat să consume şi laptele altor mamifere.

Dacă e bine sau rău e greu de spus, e un fapt. Laptele este un aliment hrănitor aşa cum noi ne adaptăm să consumăm orice de pe lumea astea, ne-am adaptat să consumăm şi laptele. Pentru unii consumul e bun, pentru unii o problemă, spre exemplu cei care au intoleranţă la lactoză. Enzima lactază care există în intestinul nostru, acum 10.000 de ani, existat în organismul nostru cam până la un an. Sunt pentru consumul de laăpte, n-aş spune că trebuie să bem tone în fiecare zi, dar aşa cum se recomandă, două-patru porţii de lapte pe zi ne fac bine. Poate să fie lapte, poate să fie iaurt, brânzeturi.

Laptele ne hidratează, aduce proteine, calciu. Laptele cu cacao este mare descoperire a băututilor rehidratare după antrenament. Îţi aduce proteine, lactoză şi alte zaharuri conţinute de laăpte, mineralele care s-au pierdut prin transpiraţie sunt recâştigate, antioxidanţii din cacao sunt buni. O persoană normală poate cumpără lapte integral fără nicio problemă, avem nevoie şi de grăsimi. Să consumi un pahar două de lapte integral pe zi nu e nicio problemă.

Dacă vrem să slăbim luăm o dietă de pe internet? E bine să evaluăm rezultatele dietei după ce ne arată cântarul? E clar că un regim alimentar sortit să îşi schimbe stilul de viaţă e cea mai bună alegere. Dietelşe comerciale nu fac acest lucru, pe termen lung de cele mai multe ori eşuează. Oamenii se îngraşă la loc, omul nu a învăţat nimic, este deprimat, intră în alt regim şi cedează psihic.

Atunci vine la medic. Din câte ştiu lui Dukan i-a fost retrasă licenţa din alte motive, nu pentru că erau alţii invidioşi pe succesul lui. Ar fi interesant de ştiu câşi dintre oamenii care au ţinut dieta această şi-au menţinut rezultatele respective. Asta e treaba de fapt, dacă reuşeşti să păstrezi asta. Până la urmă cam toate dietele funcţioneză până la un anumit punct, important e ce se întâmplă pe termen lung.

Riscurile dietelor şoc ţinute după ureche